Nieuw hoofd Spaanse Rijschool onder vuur

Nieuw hoofd Spaanse Rijschool onder vuur

0 2430
Spaanse Rijschool
Foto: Remco Veurink

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Sonja Klima Elisabeth Gürtler opvolgt als hoofd van de Spaanse Rijschool in Wenen. Het panel dat Herwig Radnetter aandroeg als nieuwe directeur, gaat nu in protest.

Panel

Het panel bestond uit Elisabeth Max-Theurer, Olympisch amazone en vijf sterren-jury. Ook Thomas Lang zat in het panel, hij jureert op hetzelfde niveau en is succesvol Grand Prix ruiter. Het derde lid was Klaus Haim Swarowski, een succesvol fokker die al vele internationale wedstrijden organiseerde. Dit panel adviseerde Herwig Radnetter als nieuw hoofd, hij is als ruiter al lang verbonden aan de Spaanse Rijschool.

Protest

De Raad van Commissarissen, bestaande uit politici en overheidsfunctionarissen, koos voor Sonja Klima. Het panel is als reactie daarop afgetreden in protest. Ze hebben een verklaring gepubliceerd waar in staat: ‘We betreuren deze politieke beslissing, die al heeft geleid tot tal van kritische opmerkingen, zowel in binnen- als buitenland. Hier wordt op lange termijn schade toegebracht aan een internationaal unieke instelling.’

Bron: Dressage-news

Reacties