Niels Bruynseels wint Grote Prijs Indoor Brabant

Niels Bruynseels wint Grote Prijs Indoor Brabant

Niels Bruynseels - Gancia de Muze
Niels Bruynseels - Gancia de Muze Jumping Indoor Maastricht 2016 © DigiShots

Niels Bruynseels heeft de Grote Prijs van Indoor Brabant op zijn naam geschreven. Met zijn merrie Gancia de Muze (v Malito de Reve) had hij het voordeel van de allerlaatste start, wat hij ten volle benutte. Hij snoepte nog negen tienden van een seconde van de tijd van Marcus Ehning, die de klok op 37.80 seconden had gestopt.

De derde prijs was voor Harrie Smolders, die slecht 9 honderdsten langzamer was dan Ehning.

Fantastisch gevoel

De winnaar reageerde na afloop voor het publiek geëmotioneerd. Hij bedankte zijn merrie Gancia de Muze die voor hem ‘iedere keer weer het onderste uit de kan haalt. ’ ‘Ik vind het een eer dat ik hier tegen de beste ruiters van de wereld mocht rijden om uiteindelijk ook nog te winnen. Dat geeft een fantastisch gevoel.’

Barrage

In een barrage met dertien combinaties kwam Marc Houtzager als eerste in de ring met Sterrehof’s Calimero (v Quidam de Revel). De combinatie, eerder dit jaar nog winnaar van de Grote Prijs op Jumping Amsterdam, maakte een fout op de tweede hindernis van de tweesprong en noteerde een richttijd van 40.94 seconden. Dit was uiteindelijk goed voor de elfde plek.

Patrice Delaveaux kwam daarna met Aquila HDC goed over de tweesprong, maar raakte in de problemen door de te korte wending die erop volgde. Dat resulteerde in acht strafpunten en de dertiende plek.

Vrieling foutloos

Jur Vrieling was met Glasgow v/h Merelsnest (v Nabab de Reve) de eerste foutloze combinatie. Zijn tijd van 39.89 seconden was snel, maar uiteindelijk niet snel genoeg.

De Ier Bertram Allen verbetert de tijd van Vrieling met ruim een seconde met zijn gretig springende BWP-schimmel Gin Chin van het Lindenhof (v Chin Chin). Zijn enerverende rit is uiteindelijk goed voor de vierde plaats.

Fit for Fun

De Portugese Luviana Diniz en haar ervaren Fit for Fun lijken goed op weg om de (tot dan toe) snelste tijd van Allen te verbeteren. Het springen lijkt de vosmerrie geen enkele moeite te kosten, maar het kan ook te snel gaan. De combinatie rijdt net iets te hard op de laatste hindernis af wat resulteert in een springfout en de zevende plek.

Enorme galopsprongen

Voor de schimmel Cornado NRW  (v Cornet Obolensky) van Marcus Ehning kost het parcours in Den Bosch geen enkele moeite. Met zijn enorme galopsprongen en waanzinnige vermogen doet de hengst dit met twee vingers in de neus. Hij noteert een razendsnelle tijd van 37.80 seconden.

Harrie Smolders en zijn weergaloos springende Emerald komen negen honderdsten tekort om aan de tijd van Ehning te komen.  Ze eindigen heel knap op de derde plaats.

De Zweed Hendrik van Eckermann is met zijn ranke merrie Mary Lou 194 (v Montendro) acht honderdsten sneller dan Ehning, maar maakt een springfout op de laatste hindernis.

Op safe

Maikel van der Vleuten doet met de 10-jarige Idi Utopia geen aanval op de snelste tijd. Hij gaat voor foutloos en hoewel de eerste hindernis van de tweesprong licht wordt getoucheerd, lukt dat. De combinatie eindigt op de zesde plek.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Foto: DigiShots

Reacties