Niels Bruynseels: “Voor alles is een oplossing”

Niels Bruynseels: “Voor alles is een oplossing”

Niels Bruynseels
Niels Bruynseels - Gancia de Muze The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots

We hoeven niet uit te leggen dat het Corona virus de wereld in de ban houdt. De Belgische Niels Bruynseels vertelt graag hoe hij de situatie ervaart.

Niet slecht

“Misschien is het niet slecht voor de paardensector dat iedereen eens thuis moet blijven. Dat klinkt misschien vreemd maar ik probeer nu echt te genieten van de tijd die ik met mijn familie kan spenderen. De situatie is voor iedereen hetzelfde en ik denk dat, als we de maatregelen goed opvolgen, we het leven weer zo snel mogelijk op kunnen pakken. Op ons niveau is het namelijk ieder weekend wat: of je zit op een vijfsterren, oftewel zijn het jonge paarden, ofwel zijn het de andere paarden op de tweesterren, … Je bent altijd van huis. Nu is gewoon eens iedereen thuis.”

Ramp

“Maar begrijp me niet verkeerd, ik ben wel oprecht bang voor de economische gevolgen, de handel en alle mensenlevens. Van de getroffen maatregelen wordt niemand beter, maar laten we hopen dat het positief bijdraagt aan onze gezondheid! Ik probeer de Belgische maatregelen alleszins strikt in acht te nemen. “

“Toen The Dutch Masters – Indoor Brabant de beslissing nam om de wedstrijd te cancellen, waren mijn paarden net aangekomen. Toch verraste de beslissing me niet: je leest eerst het nieuws over maximaal 1000 bezoekers, dan lees je over geen publiek, … Dan weet je zelf ook wel dat de kans groot is dat zo’n evenement wordt afgelast. Echt schrikken deed ik dus niet, maar als je dan hoort dat de GCT’s van Mexico, Miami en Shanghai worden afgelast en ook de CSI5* van Parijs.. Dat komt wel even binnen. Ik werd er behoorlijk stil van.”

Voor alles een oplossing

“Of dat erg is voor mijn wedstrijdplanning? Goh, het is maar wat je erg noemt… Als er straks iemand in je omgeving overlijdt aan het Coronavirus, dat is erg! Een planning aanpassen, dat is misschien vervelend, maar dat lijkt me zeker niet onoverkomelijk. Voor alles is een oplossing te vinden!

“Paarden hebben een bepaald concoursritme nodig, ook op dat niveau. Bij oudere ervaren paarden gaat dat misschien niet eens over het concoursritme, maar je kunt een paard echt niet vijf weken thuis laten en dan meteen een kampioenschap over een hoogte van 1m55 sturen. Je hebt dan toch minstens een proef of twee nodig om ze in het ritme en op hoogte te laten komen, vind ik. Twee weken maakt niet uit denk ik, maar vijf weken, dat is al behoorlijk

 

Bron: Stal Bruynseels

Foto: Digishots

Reacties