Nicola Philippaerts: “Rust heeft H&M Chilli Willi goed gedaan”

Nicola Philippaerts: “Rust heeft H&M Chilli Willi goed gedaan”

Nicola Philippaerts-HM Chilli Willi
Nicola Philippaerts met H&M Chilli Willi op de zondag van de Wereldruiterspelen in Tryon. Foto: DigiShots

Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi eindigden in de CSI 5* van het Concours Hippique International Al Shaqab in Doha op de tweede plaats, achter landgenoot Pieter Devos.

Opnieuw een mooie prestatie van de Belg, nadat hij vorig weekend derde werd in de openingswedstrijd van de Longines Global Champions Tour.

Twee maanden rust

“Chilli Willi sprong opnieuw zeer sterk,” vertelt Nicola Philippaerts. “De twee maanden rust hebben hem klaarblijkelijk goed gedaan. In Oliva was hij al op dreef. Vorige week bevestigde hij zijn vorm in de Global Tour en in Doha doet hij dat nog eens.”

H&M Chilli Willi bleef alle zes omlopen die de combinatie op GP-niveau reed foutloos. “In vergelijking met vorig seizoen is hij een jaar ouder en staat hij verder dan toen. Hij wil echt geen fout maken. Hij is zo gretig, zo goed én zo fris. Dit geeft me een boost voor de rest van het seizoen.”

Doha

Na de eerste omloop in Doha mochten de beste 18 combinaties naar de tweede ronde. Na beide omlopen bleven drie combinaties foutloos: Pieter Devos (Espoir), Nicola Philippaerts (H&M Chilli Willi) en Emanuele Gaudiano (Chalou).

Gaudiano tikte één balk aan waarna alle ogen gericht waren op Pieter Devos. Die was uiteindelijk iets meer dan 2 seconden sneller dan Nicola Philippaerts.

Bron: philippaerts.be

Foto: Digishots

 

 

Reacties