‘Blij dat we Charmeur voor de Nederlandse sport kunnen behouden’

‘Blij dat we Charmeur voor de Nederlandse sport kunnen behouden’

0 1584
Charmeur, Madeleine Witte-Vrees
Madeleine Witte-Vrees en Charmeur (foto: DigiShots)
Hengstenhouder Nico Witte, de echtgenoot van Madeleine Witte-Vrees, is nu de enige eigenaar van de elfjarige KWPN-hengst Charmeur (v. Florencio). Dat schrijft Eurodressage.

‘Alle vertrouwen in Charmeur’

De voshengst was tot nu toe gedeeld eigendom van Nico Witte en Barend Tamerus. Witte vertelt aan Eurodressage: ‘Barend wilde zijn deel aan ons verkopen. We hebben alle vertrouwen in Charmeur, en verwachten dat hij in de toekomst een topper zal zijn. We zijn blij dat we hem voor de Nederlandse sport kunnen gebouden. Madeleine zal hem voorlopig gewoon blijven rijden.’

Populaire dekhengst

Charmeur is een van de populairste KWPN-dekhengsten. Er zijn al 1200 nakomelingen van hem geregistreerd. In 2010 kwam hij als winnaar uit het verrichtingsonderzoek. Charmeur heeft intussen al vier goedgekeurde zonen.
Als jong paard werd hij succesvol uitgebracht door Emmelie Scholtens. Charmeur won in 2011 en 2012 de Pavo Cup, en werd in 2012 vijfde op het WK voor jonge paarden. Madeleine Witte-Vrees nam de teugels over en bracht de hengst uit op FEI-niveau. De combinatie kwam tot nu toe een keer uit op een internationaal CDI: in Mallorca eindigden ze in 2015 derde in de Inter 1.

Afgelopen weekend Grand Prix-debuut

Witte-Vrees is al lang bezig om de hengst naar de Grand Prix te rijden. In oktober 2017 startten ze in een oefenwedstrijd in de Inter 2. Het was toen ongeveer anderhalf jaar geleden dat Charmeur nog in de wedstrijdring te zien was. Witte-Vrees zei toen:  ‘Charmeur heeft in de Lichte Tour hartstikke goed gelopen, maar als populaire dekhengst heeft hij naast zijn baan gewoon nog een baan. Daar heb ik, zeker in de zomer, rekening mee gehouden. Dat dekken kost heel veel energie.’
Afgelopen weekend maakte Charmeur dan uiteindelijk zijn GP-debuut: in Liempde won de hengst met 72,39%.
Bron: Eurodressage/ Hoefslag (mag niet overgenomen worden)
Foto: DigiShots

 

 

 

Reacties