Nicky Snijder: “Ik kon het niet geloven”

Nicky Snijder: “Ik kon het niet geloven”

WK Jonge Dressuurpaarden
Nicky Snijder - Jongleur STH 2e WK Selectie Jonge Dressuurpaarden 2019 © DigiShots

Door de afmelding van Janeiro Platinum (v. Sezuan) heeft er een wijziging plaatsgevonden in de Nederlandse afvaardiging bij de zesjarigen. Nicky Snijder en Jongleur Sth (v. Expression) maken zich op voor hun debuut op het WK Jonge Dressuurpaarden. Het evenement wordt van 9 tot en met 13 december verreden in Verden.

Droom

Snijder vertelt “Het is waanzinnig gaaf. Ik werd gebeld door Monique (Peutz, red.) en ik kon het eerst niet geloven. Het is een droom die uitkomt, mits alles doorgaat. Of het evenement door kan gaan vind ik nog even het spannendst van allemaal.”

Ruig paard

“Jongleur Sth doet het thuis heel erg goed. We blijven rustig hetzelfde door trainen richting het WK. Er staan nog twee proefgerichte WK trainingen op het programma. Ik ga niet heel veel andere dingen met hem doen, hij loopt heel goed en ik wil hem fris houden. Het is een super ruig paard die heel graag voor je wilt werken. Ik vind hem heel knap en hij heeft drie goede gangen” vertelt de ruiter enthousiast.

Debuut

Het wordt de eerste keer voor Snijder dat hij deelneemt aan het WK voor Jonge Dressuurpaarden. “Ik vind het wel heel spannend of het doorgaat of niet. We gaan uiteraard ons best doen en we gaan voor een hele goede proef. De wereldtop rijdt er rond en ik ben heel benieuwd” vertelt Snijder. “We zijn al even niet op concours geweest maar hij is wel van huis geweest. We lessen bij Nicole (Werner, red.) en we hebben nog twee WK trainingen. Die zijn wat meer concours achtig en daar zullen we het mee moeten doen. Ik heb er heel veel zin in!”     (MK)

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties