Nick Skelton en Big Star samen met pensioen

Nick Skelton en Big Star samen met pensioen

0 856
Nick Skelton - Big Star World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013 © DigiShots

Olympisch gouden medaille-winnaar Nick Skelton en Big Star (v Quick Star) nemen tijdens de Royal Windsor Horse Show afscheid van de sport. Hun laatste optreden is op zondag 14 mei in de Castle Arena.

Skelton heeft er een aantal maanden goed over nagedacht, meldt britishshowjumping.co.uk ‘Hoewel de eigenaren van Big Star, Gary en Beverley Widdowson, mijn familie en mijn team ernaar uitkeken dat ik dit jaar nog door zou gaan, denk ik dat Big Star alles heeft gedaan wat een ruiter wenst. Hij mag van zijn rust en van zijn hengsten-taken gaan genieten,’ aldus de 59-jarige Skelton.

Moeilijke beslissing

De Brit vindt dat als Big Star klaar is, zijn taak als ruiter er ook op zit. ‘De sport heeft me meer gegeven dan ik kon wensen in de afgelopen 43 jaar. Het is een moeilijke beslissing geweest, maar ik word er niet jonger op. Het is leuk dat we beide op het hoogtepunt kunnen stoppen.’

De Britse springruiter won tweemaal Olympisch goud met Big Star. In Londen met het team en in Rio individueel.

De 14-jaar oude hengst werd geboren bij Stal Klaver in het Noord-Hollandse Schoorl. Daar staat ook zijn zoon Big Star Jr ter dekking. In 2012 werd Big Star verkozen tot KWPN paard van het jaar.

Bron: britishshowjumping.co.uk

Foto: DigiShots

Reacties