Nicholson krijgt $50.000 dollar voor koppositie

Nicholson krijgt $50.000 dollar voor koppositie

De Nieuw Zeelandse eventingruiter Andrew Nicholson ontvangt 50.000 dollar omdat hij aan het einde van het jaar bovenaan de wereldranglijst staat. De winnaar van het teambrons op de Olympische Spelen nam vandaag zijn prijzengeld in ontvangst tijdens de London International Horse Show in Olympia.

Nicholson begon dit jaar met een zevende plaats tijdens het Rolex Kentucky Three-Day Event en kwam in de eerstvolgende wedstrijd tot een vierde plek. Tijdens zijn zesde Olympische Spelen was er zowel teambrons als een individueel vierde plaats.

Een maand later won hij voor de derde keer in zeventien jaar de Burghley Horse Trials en marcheerde vervolgens door naar de overwinning in Pau, waarmee hij tot een riante eerste plaats kwam op de wereldranglijst.

‘Het is een fantastisch gevoel om 2012 op deze manier te mogen afsluiten. Ik zat er de afgelopen twee jaar dicht tegenaan, maar dit jaar is fantastisch geweest. Ik heb afgelopen winter hard gewerkt en dat heeft de doorslag gegeven. Ik heb daarnaast ook veel te danken aan mijn paarden: Nereo, Mr Cruise Control, Calico Joe, Avebury en Qwanza.’

Reacties