NF-hengst Knavesash Spiritual geprimeerd in Duitsland

NF-hengst Knavesash Spiritual geprimeerd in Duitsland

0 881
Knavesash Spiritual
De Engelse import-forester Knavesash Spiritual werd dit weekend in Duitsland goedgekeurd en geprimeerd. Foto: privé-bezit

New Forest pony-hengst Knavesash Spiritual is afgelopen weekend op de ponyhengstenkeuring in het Duitse Alsfeld goedgekeurd en geprimeerd voor de Zuid-Duitse New Forest pony-fokkerij. De Engelse importhengst is in het bezit van de Nederlandse ponyhengstenhouder Raymond Kamphuis.

Knavesash Spiritual is een zoon van Applewitch Pure Magic uit Sunnydale Delight, die op haar beurt al eerder de goedgekeurde broers Knavesash North Star en Knavesash Knight (v Willoway Minstral) bracht.

‘Knavesash Knight wint momenteel heel veel in de rijrubrieken op shows in Engeland’, weet Raymond Kamphuis, die zijn Knavesash Spiritual uit Engeland importeerde.

Teleurstelling snel vergeten

‘De vader Appelwitch Pure Magic is al dik in de 20 en bracht al veel fijne kinder- en springpony’s en staat in de Engelse fokkerij-index op nummer 2.’

Kamphuis presenteerde Knavesash Knight afgelopen februari al op de Nederlandse New Forest-hengstenkeuring, maar toen kreeg de bruin-roan geen groen licht van de jury, tot grote teleurstelling van Kamphuis.

Nu maakt de Duitse primering een hoop goed. ‘Ze waren vol lof over hem’, reageert Kamphuis tevreden.

Rassesieger en kampioenslinten

Op de Duitse keuring werd ook de Nederlands gefokte Shetland-pony Jurist LTD (Duncan van de Garderenshof uit Cuby van Stepelo van Turbo Magic van Kastanjehof, fokker L. ten Dam, Haaksbergen) voor de eerste keer goedgekeurd en geprimeerd. Later werd hij nog gekroond tot Rassesieger.

Uit de fokkerij van Willard Leeuwis mochten ook de reeds in Nederland goedgekeurde Welsh A-pony’s De Weyerds Hello Sanctos (v. De Weyerds Geraint) en De Weyerds Houston (v. Lacy Brigadier) een premielint worden aangehangen. Het kampioenslint wachtte voor De Weyerds Houston.  Beide pony’s zijn ondertussen overgegaan in Duitse handen.

Reacties