Nette verrichting en goedkeuring voor Gelderse hengst Kardieno

Nette verrichting en goedkeuring voor Gelderse hengst Kardieno

0 305
tuigpaard
Foto: Remco Veurink

Het KWPN heeft de Gelderse hengst Kardieno na een zeer nette aangespannen verrichting volledig in het stamboek ingeschreven. De Dante Weltino-zoon legde dit voorjaar het verrichtingsonderzoek onder het zadel (dressuur en springen) al met goed gevolg af.

Het was voor Kardieno de tweede aangespannen verrichting in het kader van zijn goedkeuringstraject.

Goede test

Kardieno werd gereden door Albert Lueks en vervolgens nam testruiter Henk Hammers zijn plaats op de menwagen over. De hengst liet een goede test zien en kreeg van de hengstenkeuringscommissie Gelders paard onder meer een 9 voor de galop en een 8,5 voor het algeheel beeld als aangespannen paard en voor werkwilligheid, inzet en looplust.

‘Kardieno heeft een goede tot zeer goede aanleg als menpaard en geeft zijn rijder een goed tot zeer goed gevoel.’

Imposant EM

De tweede hengst die vrijdag in de baan kwam is Imposant EM. Hij nam deel aan de tweede wedstrijd van de hengstencompetitie Gelders paard.

Imposant EM (v Danser) werd voorgesteld door Henk Hammers, in de klasse L. Imposant EM liet een sympathieke verrichting zien. Hij is volgend de jury een hengst met een blije uitstraling en een zeer werkwillig karakter.

‘Imposant EM zou iets meer naar de hand van de rijder toe mogen lopen, wat het ruggebruik ten goede zal komen.’ Voor de algemene indruk en functionaliteit als menpaard werd hij beloond met een 8,5.

Bron: KWPN

Foto: archief Remco Veurink

Reacties