Just Me (v Negro) kampioen op Centrale Keuring

Just Me (v Negro) kampioen op Centrale Keuring

Stamboekkeuring

Op de Centrale Keuring werd Just Me (v Negro) kampioen van de vier- tot zevenjarige merries.  Op aanraden van inspecteur Toine Hoefs haalde eigenaar Niels Bax van De IJzeren Man ook de moeder van de kampioensmerrie nog even uit de wei.

En niet voor niets! Deze 19-jarige Lichte Tour-geklasseerde merrie Donnacetta (v Sandro Hit) ging  gelijk nog een graad omhoog. “Nu ziet het er qua predicaten heel goed uit!” aldus Bax.

Richten op de sport

Bax heeft hoge verwachtingen van de 5-jarige Just Me. “Ze heeft een hele goede, losse stap en beweegt met veel afdruk en achterbeengebruik. Ze kan in draf en galop heel goed schakelen en heeft veel techniek in de benen. Ik ga me nu richten op de sport en zie haar later als opvolger van moeder Donnacetta in de fokkerij. Uit haar hebben we ook nog een negenjarige Royal Dance-dochter Fabelhaft die al elite IBOP-dres is. Haar wil ik komende winter tussen de veulens door naar het sportpredicaat rijden. Dan kunnen we dat ook weer afvinken!”

Volle zus van Just Me, de 6-jarige Imagine, werd op de Centrale Keuring elite sport-dres.

Tweejarige hengst

Met een tweejarige hengst uit Donnacetta wil Bax dit jaar naar de hengstenkeuring. “Donnacetta heeft al de AES-gekeurde hengst Giano gebracht. Dus het leek ons goed om wat aandacht te besteden aan de predicaten in deze moederlijn. Aanvankelijk alleen voor Just Me en haar volle zus Imagine.”

Keuring Limburg

De Levisto Z-dochter Leviranka W won bij de vier- tot en met zevenjarige springpaarden op de Centrale Keuring in Limburg. Voor deze 6-jarige merrie ligt de focus de komende tijd op de sport. “Ze is net begonnen in de sport en springt nu in het L met Danny Franssen,” vertelt fokker Kees de Wit.

“Ik laat de merries meestal tot 1.40m-niveau in de sport lopen en zet ze daarna in voor de fokkerij. Dat is ook met Leviranka het plan, want we fokken al met meerdere merries uit deze stam dus we kunnen nog goed vooruit!”

Bron: KWPN

Foto: archief

 

Reacties