Negentien nakomelingen Zirocco Blue VDL in halve finale Blom Cup

Negentien nakomelingen Zirocco Blue VDL in halve finale Blom Cup

Jur Vrieling - Zirocco Blue VDL
Jur Vrieling - Zirocco Blue VDL Zirocco Blue Keur verklaard KWPN Hengstenkeuring 2016 © DigiShots

Volgende week dinsdag worden tijdens de KWPN Kampioenschappen de halve finales van de Blom Cup verreden. Tijdens deze competitie voor vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden komen 19 nakomelingen van Zirocco Blue VDL aan de start.

Vorig jaar won Zirocco Blue VDL-dochter Gogo Karla V de finale van de zevenjarigen. Idagonda won bij een eerdere editie de vierjarigen-finale en de Zirocco Blue VDL-zoon Hasall werd derde bij de vijfjarigen.

Dit jaar staat Idagonda wederom op de startlijst. Bij de vierjarigen zijn zes van de 84 deelnemers een Zirocco Blue VDL-nazaat en voert daarmee ook de startlijst bij de vierjarigen aan. Dit geldt ook bij de zesjarigen waar acht van de 117 deelnemers afstammen van Zirocco Blue VDL.

Tweede omloop

Op woensdag 14 augustus is de tweede omloop van de Blom Cup en komen de vierjarigen voor het eerst in actie. Op donderdag 15 augustus wordt er gestreden om de winst in de finales én om afvaardiging naar het WK Jonge Springpaarden in Lanaken.

Numero Uno

Op de tweede plaats op de lijst van hofleveranciers volgt Numero Uno met 18 deelnemers aan de halve finales. Vorig jaar was er een derde plaats voor Numero Uno-nazaat H.V.R. Halfweg’s Hoop bij de zesjarigen.
Bij de vijfjarigen is Numero Uno hoofdleverancier met acht nakomelingen van de 148 deelnemers. Van de zesjarige deelnemers stammen zes paarden af van Numero Uno en bij de vier- en zevenjarigen twee.

Arezzo VDL

Arezzo VDL volgt op de derde plaats met in totaal vierteen nazaten die deelnemen aan de halve finales van de Blom Cup. Zes daarvan komen aan de start bij de vijfjarigen. In 2017 werd de zesjarige Guppie VDL derde en de zevenjarige Farah tweede. Dit jaar staan onder andere zijn goedgekeurde zonen Illusion en Kuala Lumpur op de startlijst.

Eldorado van de Zeshoek

Met elf nakomeling volgt Eldorado van de Zeshoek op de vierde plaats. Vorig jaar werd zijn zoon Gouverneur tweede bij de zevenjarigen en zijn goedgekeurde zoon Grandorado TN derde. Voor zijn goedgekeurde zoon Highway M TN heeft Willem Greve plaats genomen in het zadel, zij vormen sinds kort een combinatie en verschijnen aan de start bij de zevenjarigen.

Naast Highway M TN komen nog vijf andere Eldorado van de Zeshoek-nazaten aan de start en hij voert hiermee de startlijst bij de zevenjarigen aan. Bij de vierjarigen heeft hij één nakomeling en bij de zesjarigen vier.

Naast Eldorado heeft ook Kannan elf nakomelingen die deelnemen aan de halve finales. Van hem nemen drie vierjarigen, één vijfjarige, vijf zesjarigen en twee zevenjarigen deel.

Berlin

Met tien deelnemers aan de halve finale volgt Berlin op de vijfde plaats. Bij de vierjarigen stammen vier deelnemers aan van de preferente hengst, bij de vijf- en zesjarigen zijn dat er twee en bij de zevenjarigen één. Op de startlijst staat onder andere de vierjarige Keep in Mind JB die vorig jaar 81 punten scoorde in de EPTM en bij de zesjarigen komt zijn goedgekeurde zoon It’s Possible SRK aan de start.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties