Negen tuigpaardhengsten doorverwezen na herbeoordeling

Negen tuigpaardhengsten doorverwezen na herbeoordeling

indiana
Indiana Kampioen KWPN Hengstenkeuring Tuigpaarden KWPN Hengstenkeuring 2016 © DigiShots

Gisteren vond er bij het KWPN de herbeoordeling plaats van 20 tuigpaardhengsten. Ze werden gekeurd door een herkeuringscommissie. Begin januari werden er zes hengsten doorverwezen. Daar komen er nu nog vier ster hengsten bij en één sterwaardige hengst.

Herkeuringscommissie

Het Algemeen Bestuur vond begin januari dat de Hengstenkeuringscommissie zich tijdens de eerste bezichtiging niet aan de opdracht heeft gehouden. Het Algemeen bestuur heeft vervolgens besloten om de eigenaren van alle tuigpaardhengsten die op 4 januari hebben deelgenomen aan de eerste bezichtiging op 17 januari uit te nodigen voor een nieuwe beoordeling. De hengsten werden gisteren opnieuw beoordeeld maar door de herkeuringscommissie. De commissieleden zijn weten voorzitter Henk Rootveld, Johan Holties en Henk Lassche. Deze commissie zullen ook de tweede bezichtiging beoordelen.

Mooie collectie

Henk Rootveld vertelt “Ik denk dat dit een goede aanvulling is op de zes al aangewezen hengsten zodat we straks in ’s-Hertogenbosch een mooie collectie tuigpaardhengsten kunnen tonen. We hebben ook van jonge vaders een aantal hengsten kunnen doorverwijzen.”

Idol en Icellie

Twee zonen van de jonge Idol mogen er door. Dat is ten eerste cat.nr. 677 Mr. Blue Sky en cat. nr. 680 Maydol. De schimmel was al ster maar mag nu ook een ronde verder. Ook Icellie toonde evenals Idol zijn oudste kinderen. Cat.nr. 672 Micellando van Altrido werd ook al op 4 januari ster verklaard. De tweede Icellie is cat.nr. 675 Marcus van Hapert.

Indiana, Cizandro en Dylano

Ook van Indiana kwamen de oudste nazaten in de baan. Beide aangewezen hengsten waren al ster. Cat.nr. 684 is Macho VH Fledderbosch en cat.nr. 685 Milan. Van de twee Cizandro-zonen was er één al ster. Dat is cat.nr. 654 Max van het Rodeland daarnaast mag ook cat.nr. 656 Meander naar de tweede bezichtiging. Sterhengst cat.nr 663 Mooiman Prok is de Dylano-zoon die een ronde verder mag. Hij is van Gebr. van Manen en Fokker van het Jaar 2019 Antoon Epskamp .

Op 1 februari vindt tijdens de KWPN Stallion Show de tweede bezichtiging van de tuigpaardhengsten plaats.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties