Neel Schakel wint KNHS-Witte van Moort Trophy

Neel Schakel wint KNHS-Witte van Moort Trophy

Neel Schakel van Klei - Edison CPEDI de Peelbergen 2019 © DigiShots

De eerste selectiewedstrijd van de tweede cyclus van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Thropy werd verreden in Beuningen. In de gecombineerde rubriek Grade I, II, III wist Demi Vermeulen twee proeven op haar naam te schrijven. In de eerste proef reed Demi een hele nette, actieve proef met mooie aanleuning en scoorde de combinatie ruim 70%, in de tweede proef ging het net iets minder en bleef de score steken op ruim 68%.

In de Grade IV, V reed Sanne Voets met haar Demantur RS2 N.O.P. maar één proef en die wist de combinatie te winnen. In de tweede proef ging Neel Schakel-van Klei met haar Edison met de overwinning naar huis. Glasten Krapels reed Windhook tweemaal naar de rode lint.

PR

Neel Schakel was blij met de verrichtingen van haar grote vos Edison. Ze vertelt “Ik heb echt lekker gereden. ’s Morgens heb ik nog getwijfeld of ik wel zou gaan vanwege de wind, maar gelukkig nam de wind bij ons af en ging het prima. Het doel was om wat meer rust in mijn proeven te krijgen, maar wel met de juiste aanspanning. Bij vlagen is dat heel goed gelukt. In de tweede proef bleef ik net onder de 72%, en kreeg ik heel positief jury commentaar. Ik denk eigenlijk dat het een pr voor ons is.”

Zelf opgeleid

Schakel vertelt over haar paard Edison “Hij is heel groot, maar heeft een klein hartje. Ik heb hem vanaf zijn vierde zelf opgeleid en het gaat steeds beter. We trainen bij Inge van der Schaft, ook alle credits voor haar. Ik rijd nu ongeveer anderhalf jaar bij de paradressuur en ga er steeds meer uitdagingen in vinden.

Kader

Schakel heeft nog één internationaal tellende score nodig voor een plek in het kader. “Vroeger reed ik veel in de reguliere dressuursport. Ik zou eigenlijk net Grand Prix gaan starten toen bij mij ms geconstateerd werd en ik een stap terug moest doen. Met mijn scores van vandaag hoop ik ook een startbewijs te kunnen binnen halen voor de kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant, genoeg leuke dingen om voor te gaan” laat de amazone enthousiast weten.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties