Nedersaksen: wolven achtervolgen kinderen op buitenrit

Nedersaksen: wolven achtervolgen kinderen op buitenrit

0 34411
wolf
Twee kinderen van 10 en 12 jaar oud zouden op 10 januari tijdens een buitenrit met hun pony’s achtervolgd zijn door een roedel wolven. Dat gebeurde in Südheide in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

Grommende roedel

De meisjes reden ’s namiddags over een bosweg, toen ze drie wolven dichterbij zagen komen vanuit het bos. Hun pony’s schrokken en galoppeerden weg. De amazones slaagden erin om in het zadel te blijven en konden de paniekerige dieren onder controle krijgen. De zusjes dachten dat de wolven hun interesse verloren waren en stegen af om hun pony’s beter te kunnen kalmeren. Plots doken de wolven echter weer op: de roedel naderde hen grommend tot op 15 meter. Bang belden de meisjes hun moeder op. Toen zij met haar auto kwam aanrijden, trok de roedel zich terug in het bos.

De moeder van de meisjes zegt: ‘Ik laat mijn kinderen niet meer alleen buitenrijden, dat is te gevaarlijk. Wat was er gebeurd als een van de meisjes was gevallen?’ Uit angst voor bedreigingen aan het adres van haar familie wil de moeder anoniem blijven.

Afschrikkende maatregelen

Het ministerie van Milieu zegt dat het wolvenbureau in Nedersaksen een zorgvuldig beeld heeft geschetst van wat er gebeurd is. Het bureau volgt de situatie verder zorgvuldig op. Men benadrukt dat het belangrijk is om alle waarnemingen van wolven in Nedersaksen te melden in de wolfmonitor. Het ministerie van Milieu heeft intussen bepaald wat men kan doen in een dergelijke situatie: afschrikkende maatregelen zijn toegestaan. Dat betekent dat de wolf kan worden afgeweerd door pijnprikkels toe te dienen (bijvoorbeeld door rubberkogels). Als de wolf dan toch nog dichter zou komen, mag men de wolf neerschieten.

Bron: jagderleben.de

Foto: archief

 

Reacties