Nederlandse studentenruiters winnen goud tijdens WB Zwitserland

Nederlandse studentenruiters winnen goud tijdens WB Zwitserland

dressuur algemeen subtop

Eind december 2019 heeft de Wereldbekerfinale voor studentenruiters plaats gevonden in de stad Bern (Zwitserland). Ruiters uit 15 verschillende landen streden voor de felbegeerde titel van wereldkampioen in verschillende disciplines.

Nations Cup

Er werd gestreden in de dressuur, het springen als het gecombineerde klassement. Het Nederlandse team werd gevormd op basis van de geleverde prestaties op de Nations Cup wedstrijden in 2019. Hierdoor mochten Maaike Hofman, Shannon Groeneveld en Rosemarijn Strijder zich opmaken voor de strijd. Chef d’équipe Louise Sleutel stond het team bij.

Individueel

Na een goede teamtest op zondag plaatsten alle drie de amazones zich opmaken voor de 2e ronde in de dressuur. Na opnieuw nette proeven mochten Hofman en Strijder zich opmaken voor de dressuurfinale. Een sterke finaleproef zorgde ervoor dat Hofman het goud in ontvangst mocht nemen, Strijder won het zilver. Naast individueel goud won Nederland tevens teamgoud in het overall dressuur klassement. Het gecombineerde klassement greep Nederland net naast het podium met een vierde plaats.

Goud

Hofman reageert na afloop: “Er is geen betere manier om 2020 in te gaan! Zowel individueel als met het team goud, waarbij we een geweldig team om ons heen hebben gehad als support”. De succesvolle prestaties konden direct gevierd worden op het aansluitende gala waar de ruim 150 aanwezigen het nieuwe jaar samen hebben ingeluid.

Teams

Internationaal studenten rijden is bedoeld voor WO & HBO studenten tussen de 18 en 27 jaar oud. Hierbij reizen gemiddeld zo’n 15 teams uit verschillende landen af om tegen elkaar te strijden in de dressuur en het springen. Het bijzondere aan deze wedstrijden is dat er op (voor de ruiters onbekende) paarden wordt gereden uit het organiserende land. De finales worden uiteindelijk op Prix St. George niveau en ZZ springen verreden.

De KNHS Vereniging Nederlandse Studentenruiters (VNS) telt zo’n 30 actieve studentenruiters.

Bron: KNHS

Reacties