Nederlandse ruiters bereiden zich voor op EK *Video*

Nederlandse ruiters bereiden zich voor op EK *Video*

0 1011
Edward Gal - Glock's Zonik Jumping Amsterdam 2018 © DigiShots

Met nog honderd dagen tot het EK te gaan zijn de voorbereidingen in volle gang. De Nederlandse equipe geeft een kijkje achter de schermen door middel van social media takeovers. De Instagram- en Facebookpagina van het EK werden vandaag overgenomen door onder andere verschillende ruiters.

Happy athletes

Zo begon de dag voor de zwarte hengst GLOCK’S Zonik N.O.P. met zwemles. In de aquatrainer is te zien hoe de zoon van Blue Horse Zack ontspannen met de oortje erop door het water stapt.

Vervolgens laat Patrick van der Meer zien hoe hij zich hoopt te plaatsen voor een plek in het Nederlandse team. Met een borstel zorgt hij ervoor dat zijn bruine laarzen glimmen. “We doen er alles voor om in het team te komen…. Hoe gaaf is het dat de Kampioenschappen nu een keer zo dicht bij huis zijn!”

Edward Gal heeft er in ieder geval zin in. Onder een fel oranje deken stapt hij Zonik naar binnen. “Het Europees Kampioenschap in Rotterdam heeft dit jaar heeft onze volledige focus. Het trainingsschema voor GLOCK’S Zonik N.O.P. loopt precies volgens plan.”

Ook Para-amazone Sanne Voets is druk bezig met de voorbereidingen: “Nog maar 100 dagen te gaan. Honderd dagen om ervoor te zorgen dat we optimaal presteren in Rotterdam. Dat betekent dat we hard trainen, maar we maken ook tijd voor plezier. Daarbij genieten we van elke minuut.”

Tekst gaat door onder video..

Directie

Ook komt algemeen directeur van het evenement, Fred Rozendaal nog aan het woord. “Het organiseren van  The Longines FEI European Championships Rotterdam 2019 is een enorme klus en verantwoordelijkheid. We zijn gewend om grote evenementen te organiseren, maar dit is het grootste paardensportevenement ooit gehouden in Rotterdam. Het is zelfs het twee na grootste paardenevenement dat hier in Nederland heeft plaatsgevonden. Het wordt geweldig en…. We liggen precies op schema!”

Ook directeur sportief dressuur Laurens van Lieren wil wat kwijt: “Iedereen die ik spreek heeft onwijs veel zin in de komende EK’s en we doen allemaal ons best om er één groot hippisch festijn van te maken. Zoals nooit eerder vertoond!”

Europees kampioenschap

Het Europees kampioenschap dressuur, springen en para-dressuur wordt van 19 tot en met 25 augustus 2019 gehouden in het Kralingse Bos in Rotterdam. Kaarten kunnen besteld worden via de website: https://www.rotterdam2019.com

Zie ook: Voorbereidingen Europees kampioenschap in volle gang: “Het wordt echt heel erg druk in Rotterdam”

Bron: Facebook / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Reacties