Nederlandse Reining Young Riders zesde op WK

Nederlandse Reining Young Riders zesde op WK

Gisteren is de teamcompetitie voor de Junioren en Young Riders op het FEI World Championship Reining 2017 verreden. Nederland kwam aan start met een Young Riders team en twee individuele Young Riders. Het team eindigde op de zesde plaats. De Junioren werden enkel vertegenwoordigd met een individuele ruiter.

Casper Tsin

Casper Tsin (Espel) reed met Olenas Finest Chic een strakke proef met mooie cirkels. Met de score 209 was hij meteen ook de beste Nederlandse combinatie. Yessie van der Zwan reed met My Diamonds Pearl een knappe proef, maar helaas miste ze een slidingstop. Dit kostte haar een hoop punten en zo kwam ze op een 207.

Fout in de proef

De derde score van 205,5 werd behaald door Tess de Jong met Navajos Lil Wimp. Ze pluste op haar cirkels, maar op haar spins moest ze helaas punten inleveren. Donna Valent had haar Hot Peppy Chic prima voor elkaar, maar moest een teleurstellende 0-score incasseren door een fout in de proef.

Jody van IJfs

Ook individuele ruiter Jody IJfs reed met haar paard Playalong Joyfully een 209. Naast Jody IJfs kwam Fabienne Cosijnse als individuele ruiter aan start. Met Shining San Tari reed ze een 197. Juniorruiter Erin Danni Wielsma reed haar merrie Gun Ho Chex. Helaas had haar paard teveel spanning en kon ze niet laten zien wat ze konden.

Bron: KNHS
Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 41)

Reacties