Nederlandse Para-ruiters succesvol in Doha

Nederlandse Para-ruiters succesvol in Doha

Stefano Grasso/CHI Al Shaqab

De Nederlandse para-ruiters hebben voor een aantal mooie resultaten gezorgd op de internationale wedstrijd CHI Al Shaqab in Doha (Qatar). Frank Hosmar won met zijn Guetta (v Sandreo) de kür op muziek in Grade V met een percentage van 76,250 procent.

Nicole den Dulk eindigde bovenaan in de kür in Grade II met Wallace N.O.P. (v Future / 73.500 procent). “Zo moet het dus,” reageert Den Dulk. “Met lef rijden en dan lukt het ook. Wally was top en luisterde super. Ik ben blij dat we het Doha avontuur positief hebben afgesloten. Met dit goede gevoel gaan we verder het seizoen in.”

Guetta

Frank Hosmar kocht de inmiddels 8-jarige Guetta als vier maanden oud veulen. De ruiter start de ruin inmiddels succesvol in het Z1 en werd dit jaar onder meer regiokampioen met hem in Overijssel.

Hosmar is met Guetta, reservepaard voor de Wereldruiterspelen in Tryon in 2018, opgenomen in het B-kader. “Tot nu toe lijkt het allemaal erg goed en het is vooral leuk om succesvol te zijn met een paard dat ik helemaal zelf heb opgeleid.”

Grade IV

Lotte Krijnsen kwam aan de start in Grade IV met haar Sir Sinclair merrie Zarienta. Zij eindigde op de derde plek met een percentage van 72,042. Demi Haerkens noteerde in die klasse een score van 68,000 procent met haar Rousseau-zoon Dude. Die was goed voor plek vijf.

De winst in Garde IV was voor de Braziliaanse ruiter Rodolpho Riskalla en zijn Hannoveraanse hengst Don Henrico (v Don Frederico).

Grade III

Annemarieke Roling – Nobel kwam met haar Doolittlez-zoon Doo Schufro naar Doha. Zij mocht het brons in ontvangst nemen in Grade III met een percentage van 68,611 procent.

De winst in die klasse was voor de Canadese Roberta Sheffield en haar merrie Fairuza, met precies 70 procent.

Momenteel wordt in Doha de kür op muziek van de Grand Prix verreden. Daarin komen onder meer Danielle Heijkoop, Tommie Visser en Tosca Visser van der Meulen aan de start.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Hoefslag

Foto: CHI Al Shaqab

Reacties