Nederlandse menners uiterst succesvol in Saumur

Nederlandse menners uiterst succesvol in Saumur

Saumur
Bram Chardon FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

In het Franse Saumur vond afgelopen weekend de 4* samengestelde menwedstrijd plaats, welke een wereldbekerkwalificatie wedstrijd was voor de vierspannen. Bram Chardon won de marathon en de vaardigheid, wat hem aan de eindstreep de overwinning opleverde.

De Amerikaanse vierspanmenner Chester Weber deed ook een gooi naar de eerste plaats. De zilveren medaille winnaar van de Wereldruiterspelen in Tryon won de dressuur, maar moest genoegen nemen met een tweede plaats als eindresultaat. Glenn Geerts nam de derde plaats in beslag.

Vierspan pony

Jan de Boer won zowel de dressuur als de marathon én de vaardigheid met zijn vierspan pony’s in de driesterrenwedstrijd. Hiermee bleef hij onverslaanbaar en kreeg hij dus de eerste plaats toegekend.

Enkelspan paard

Eline Houterman heeft met haar Ayco de smaak ook goed te pakken. De combinatie, die nog niet veel internationale ervaring heeft samen, eindigde op een hele nette tweede plaats. ‘Superstar Ayco liep een dressuurproef waar nog iets te veel foutjes in zaten. Maar hij wint vervolgens de loodzware marathon én loopt als enige in deze rubriek een foutloze vaardigheid. Een tweede plaats dus, voor mijn hardwerkende vriend!’ aldus Houterman.

 

 

Bron: Facebook / Hoefnet

Foto: Digishots

Reacties