Nederlandse dressuurteams voor Nations Cup Falsterbo en Hickstead bekend

Nederlandse dressuurteams voor Nations Cup Falsterbo en Hickstead bekend

0 1934
Hans Peter Minderhoud - Zanardi CHIO Twente 2019
Hans Peter Minderhoud - Zanardi CHIO Twente 2019 © DigiShots

Nadat Nederland afgelopen weekend een overwinning boekte in de Nations Cup van Geesteren, maakte Alex van Silfhout de teams bekend die van start gaan op het CDIO5* Falsterbo en CDIO3* Hickstead. De wedstrijd in Hickstead zal de laatste landenwedstrijd van het seizoen zijn.

CDIO5* Falsterbo

Het team dat van start gaat in het Zweedse Falsterbo bestaat uit ervaren ruiters. Hans Peter Minderhoud zal zijn opvallende schimmel Zanardi (v.Rubels) aan de start brengen in de landenwedstrijd. Daarnaast brengt hij Glock’s Casper (v.Westpoint) aan de start in de CDI3*, het is de eerste internationale wedstrijd van de ruin sinds 2016. Danielle van Mierlo deed al waardevolle ervaring op bij de jeugd, maar rijdt in Falsterbo voor het eerst in het Nederlandse team voor senioren. Zij neemt haar Dayano (v.Jazz) mee naar Zweden. Van Silfhout stelde ook Patrick van der Meer met Chinook (v.Vivaldi) en Thamar Zweistra met Hexagon’s Double Dutch (v.Johnson) op voor het landenteam.

De wedstrijd vindt plaats van 11 tot en met 14 juli en is het grootste outdoor paardenevenement van Zweden. De Falsterbo Horse Show valt een week voor het CHIO Aachen.

CDIO3* Hickstead

In Hickstead maken twee amazones hun debuut in een landenwedstrijd. Dit zijn Saskia Maertens met Legend of Loxley (v.Lord Loxley) en Lucie Louws met Evito (v.Sir Oldenburg). Louws scoorde vorige maand nog ruim 70% in Saumur en Maertens deed al waardevolle ervaring op in meerdere wereldbekerkwalificaties. Ook Lynne Maas met haar talentvolle Electra (v.Jazz) en Stephanie de Frel met Calrieta H (v.Westpoint) maken deel uit van het team.

De wedstrijd in Hickstead vindt plaats van 25 tot en met 28 juli.

Bron: Gomes Media

Zie ook: CSI Twente I Nederlands dressuurteam sleept Nations Cup binnen

Reacties