Nederlandse dressuurjeugd bovenaan in FEI rankings

Nederlandse dressuurjeugd bovenaan in FEI rankings

Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene

Op de nieuwste FEI wereld jeugdrankings worden de eerste plaatsen door de Oranje ruiters bezet bij de U25, Young Riders, Junioren en Children. KNHS Talenteamlid Jeanine Nieuwenhuis voert de ranglijst bij de U25 aan.

U25

Met haar paard TC Athene werd Nieuwenhuis dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer Nederlands kampioen U25. Internationaal haalde de amazone drie keer een tweede plaats die meetelden voor de ranglijst. Ze bleef met 1542 punten bovenaan.

Carlijn Huberts klom van de tiende naar de vijfde plaats. Jasmien de Koeyer, ook lid van het KNHS Talententeam, kwam van plaats 36 de top tien binnen en staat op plek negen.

Young Riders

Esmée Donkers en haar EK gouden medaillepaard Chaina nemen bij de Young Riders de nummer één positie in. De combinatie stond op de 31ste plaats. Donkers haalde punten binnen door overwinningen in Nieuw en Sint Joosland en hoge klasseringen op het CDI in Exloo.

Daphne van Peperstraten staat met Greenpoints Cupido op de derde plaats. Zij steeg deze maand elf plaatsten. Diane van de Bovenkamp maakte ook een grote sprong door van plaats 61 naar de zevende plek te stijgen.

Junioren

Nederlands Kampioen Marten Luiten heeft de eerste plaats overgenomen bij de Junioren met zijn paard Fynona. Op het CDI Exloo haalde hij veel punten binnen, hij werd daar in alle drie proeven eerste en scherpte ook nog eens zijn pr’s aan.

Mickey Schelstraete is met Grand Charmeur de tweede Nederlandse combinatie op de ranglijst. Zij stegen van 36 naar plaats 14.

Children

Ook bij de Children is het Oranje boven. Lara van Nek behield haar eerste plek met Fariska. Maar de stijger van de maand is Anniek van Dulst met haar opvallende Isala’s Arielle. Op het NK won ze al het zilver en internationaal verzamelde ze punten voor de ranglijst door zeges in Saumur en Exloo en twee tweede plaatsen in Exloo.

Maura Knipscheer kwam met stip de top tien binnen. Ze staat met Amaretto op de achtste plaats en kwam van plek 48.

De Nederlandse jeug-dressuurruiters komen van 24 tot en met 28 juli aan de start van het EK Dressuur voor de jeugd. Dat wordt verreden in Italië.

Kijk hier voor een overzicht van alle FEI rankings.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties