Nederlands team naar Frankrijk voor EK Polocrosse

Nederlands team naar Frankrijk voor EK Polocrosse

Leanne Boekholdt krijgt de bal

Vorig jaar won het Nederlandse team het EK Polocrosse, dit jaar doen ze opnieuw een gooi naar de titel. Het nog relatief onbekende polocrosse is een van de weinige teamsporten te paard.

Interland

Het team bestaat dit jaar uit uit Roseline van der Haar, Nathalie Garben, Tessa Boekholdt, Jill van der Maden, Rianne Schuijren, Charlotte van der Haar, Syen Entjes (captain) en Leanne Boekholdt. Afgelopen weekend stond er groot gedeelte van deze ruiters een interland tussen het Nederlandse team en het UK-talententeam op het programma. Leanne Boekholdt werd daar benoemd als beste Nederlandse speler. Ondanks dat de overwinning in Britse handen kwam, kijk het Nederlandse team terug op spannende wedstrijden met goed spel en mooie acties.

Traject

Dit interland was een onderdeel van het tweejarige traject om het Nederlands polocrosse op een hoger niveau te krijgen. Komend weekend is de afsluiting van het traject met het EK 2019 in Frankrijk. Tot nu toe heeft het traject tot goede resultaten geleid; Nederlannd won een Ierse wedstrijd en het EK in 2018. Aanstaande donderdag reist het team naar Noord-Frankrijk voor het EK 2019.

Polocrosse

Bij polocrosse is je paard enorm belangrijk en bepaalt dit voor 80% de kwaliteit van je spel. Bij de sport staat gezelligheid en plezier voorop voor paard en ruiter. Het is een echte familiesport die van leeftijden van 8 tot 88 jaar gespeeld wordt. De sport is ontstaan uit het Lacrosse en het Polo, ongeveer 75 jaar geleden in Australië. Vanuit Australië heeft het zich verspreid over landen zoals Zuid-Afrika, Amerika, UK, Ierland, Canada, Zambia en Zimbabwe. Sinds een aantal jaar wordt polocrosse ook gespeeld in andere Europese landen Frankrijk, Noorwegen, Duitsland, Finland, Italië en ook Nederland. In 2005 werd de Polocrosse Vereniging Nederland opgericht.

Het spel

Elke ruiter heeft een stick. Deze bestaat uit een stok met netje eraan waarmee je de bal kan vangen, oppikken, dragen en werpen. De bal is ongeveer 10 centimeter in doorsnede en is van rubber en zacht materiaal. Er zijn 2 teams van elk 3 spelers die het tegen elkaar opnemen. Het team bestaat uit: een verdediger, een middenvelder en een aanvaller die mag scoren in het doel van de tegenstander. Het veld is verdeeld in drie boxen; 2 scoorgebieden en een middenveld.

Zie ook: Nederland wint EK Polocrosse 2018

Bron: persbericht

Foto: Dominique Abbenhues

Reacties