Nederlands Kampioen eventing Mariska Witte: “Nu waren we wel op tijd voor...

Nederlands Kampioen eventing Mariska Witte: “Nu waren we wel op tijd voor de boot”

Eventing

In Hattem, tijdens de Molecaten Ruiterdagen, zijn 5 oktober de KNHS kampioenschappen eventing verreden. Mariska Witte, Vera Huntink en Renske de Bruin zijn de nieuwe kampioenen. In de klasse L werd ook een teamkampioenschap verreden, het was de Regio Gelderland die met goud naar huis ging.

Spectaculair

Ondanks de overvloedige regenval in de dagen voor de wedstrijd, was de bodem van de cross goed. De route was verlegd en daarmee spectaculairder dan ooit. Via een nieuwe lus kwamen de combinaties in de nieuwe waterbak, het oude natuurzwembad van Hattem.

Goud voor Witte

In het Z kampioenschap ging het goud naar Mariska Witte met Cadanza (v. Contendros Bube). Witte bleef slechts één tiende voor op de Joanne Spliethof die  zilver won. Het brons ging naar Floor van Gelderen.

Kampioene Mariska Witte greep in de dressuur de leiding maar liep tegen 12 strafpunten aan in het springen. In de cross was ze vervolgens de enige die foutloos en binnen de tijd bleef, waarmee ze toch de titel greep. “Het was echt een mooie wedstrijd”, vertelt de kampioene. “Over de dressuur was ik best tevreden.”

Op tijd voor de boot

“Mijn paard raakte bij het springen op het voorterrein in een soort paniek van een tafel waardoor ik veel te veel spanning had in de ring en er een paar balken vielen. Toen dacht ik ‘jammer dan’ en heb haar in de cross lekker laten lopen. Door de springfouten dacht ik niet nog heel hoog te eindigen. Ik woon op Texel en wilde graag de laatste boot nog halen, ik heb me dan ook netjes afgemeld voor de prijsuitreiking en ben naar huis gegaan. Toen we al een eind onderweg waren werd ik gebeld dat ik had gewonnen. Ik kon het gewoon niet geloven. Dat was natuurlijk ook niet zo netjes, maar ja nu waren we wel op tijd voor de boot.”

Huntink en De Bruin

Vera Huntink won met Iris (v. Harley VDL) goud in de M-klasse. Renske de Bruin en Gina Barina (v. Jazz) waren de beste in het L-kampioenschap.

Teamkampioenschap

In dit L-kampioenschap werd ook een teamkampioenschap verreden. De overwinning was hier voor de zes combinaties tellende ploeg uit Gelderland. Overijssel en Noord-Holland volgden in de eindstand.

Bron: KNHS / Hoefslag

Foto: Leanjo de Koster

Reacties