Nederlanders goed van start in Calgary

Nederlanders goed van start in Calgary

0 22

De aanwezigheid van de Nederlandse springruiters ging niet onopvallend voorbij tijdens de start van de Masters op Spruce Meadows Calgary. In de 1m50 openingsrubriek kwamen 53 combinaties aan de start, waarvan vier Nederlanders zich bij de beste twaalf plaatsten. Als beste landgenoot kwam Harrie Smolders uit de bus. Hij werd in een barrage van achttien deelnemers derde met Regina Z (v. Rex Z). Op plek vijf kwam Jur Vrieling met VDL Emmerton (v. Emilion) terecht, Jeroen Dubbeldam volgde met BMC Utascha SFN (v. Lux Z) op plek negen. Amazone Mareille van Geel-Schröder bleef ook overeind in het sterke veld en werd twaalfde met Winston (v. Heartbreaker). De plekken een en twee gingen naar de Amerikanen. Richard Spooner (Apache) won, gevolgd door landgenote Beezie Madden (Coral Reef Via Volo).

In de hoofdrubriek van de eerste dag meldde Vrieling zich tot slot nog op plek vijf met olympische troef VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet). De zege in deze 1m60 Finning Cup was voor de Fransman Jerome Hurel met OHM de Ponthuel (v. Voltaire).

In het weekend staan de hoofdrubrieken van de Masters op het programma. Op zaterdag, Holland Day, staat de met 300.000 Canadese dollar gedoteerde landenwedstrijd gepland. Zondag is het de beurt aan de prestigieuze Grote Prijs, waarin 1 miljoen dollar verdeeld zal worden. Twee jaar geleden kwam de zege in handen van Jeroen Dubbeldam en Simon, vorig jaar gingen Eric Lamaze en Hickstead er met de hoofdprijs vandoor. Voor de enkele maanden later overleden legende staat zondagochtend nog de Hickstead Tribute op het programma.

Klik hier voor meer informatie.

Reacties