Nederlanders 1, 2 en 3 op eerste dag EK dressuur Children

Nederlanders 1, 2 en 3 op eerste dag EK dressuur Children

0 1880
Veerle van Hof en Don Diablo foto Eguigeniek

In Boedapest Hongarije is zondag het EK voor de dressuurjeugd van start gegaan. Als eerste waren de Children (tot en met 14 jaar) aan de beurt, Na de eerste dag was het, voorlopige, podium gevuld met alleen maar Nederlandse combinaties.

Inloopproef

Anders dan bij de overige jeugdrubrieken is de eerste proef van de Children altijd een inloopproef. Deze telt dus nog niet mee voor het eindresultaat van de landenwedstrijd. Zondag mocht de eerste helft van start in deze inloopproef. Drie Nederlandse combinaties verschenen in de ring en plaatsten zich, voorlopig, op de eerste, tweede en derde plaats. Veerle van Hof stond met Don Diablo op kop met 80,20%. Veerle Farla volgde met Formidable met 78,41% en Maura Knipscheer noteerde de derde score met Amaretto met 77,24%.

Team van de Children na de opening op zondagavond

Trots

Bondscoach Imke Schellekens-Bartels is enorm trots op ‘haar’ meiden. “Echt goed he”, reageert ze blij. “Veerle Farla reed haar beste proef tot nu toe. Zij is pas na de Corona met de Children-wedstrijden mee gaan doen en dit was denk ik pas de vierde keer dat ze deze proef reed. Super knap dus om dan zo te scoren. Veerle van Hof en Maura hebben al iets meer ervaring en lieten ook super goede proeven zien. Echt super cool.”

Scherp

“De inloopproef telt nog niet mee, maar is er voor om de nog jonge kinderen vast aan de wedstrijdspanning in de ring te laten wennen. Ze reden heel scherp. Ik hoop dat ze dat volhouden in de landenproef. Dit is echt een fantastisch begin!”

Geen rust

“Het was wel een lange reis van twee dagen. Vrijdagavond zijn we aangekomen en zaterdag mochten we de baan verkennen. Zondagochtend was de loting en zondagmiddag moesten de eerste drie dus  al van start. Ze hebben dus niet echt rust gehad, Ik maakte me daar wel een beetje zorgen over, maar de paarden hebben goed gereisd en de meiden hebben het super goed gedaan.”

EK-waardig

“We mogen heel blij en dankbaar zijn dat er nog een WK is en dat Arie YomTov dit nog georganiseerd heeft. Alles is perfect geregeld en absoluut EK-waardig!”

Planning

Maandag komt de tweede groep Children aan de start in de inloopproef. Op dinsdag staat de landen proef op de agenda voor de eerste groep. Woensdag komt de tweede groep aan de start, gevolgd door de individuele proef op vrijdag. De junioren komen deze week ook aan de start. Maandagmiddag om 13.00 beginnen zij met de landenproef voor de eerste groep. De tweede groep start dinsdagmorgen. De individuele proef volgt op woensdag en de afsluitende Kür op muziek is aanstaande vrijdag.

Bekijk hier alle startlijsten en uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Reacties