Nederland loot gunstig voor de Grand Prix

Nederland loot gunstig voor de Grand Prix

Er bestond enige vrees dat Nederland op basis van de gehanteerde ranking niet bij de beste vijf landen zou belanden voor de gewogen loting van de Grand Prix dressuur. Dat bleek zo te zijn, maar het pakte toch nog anders uit. Voor de gelegenheid veranderde de FEI de regels en besloot men de beste zes landen tegen elkaar te laten loten. Nederland deed dus ‘gewoon’ mee in het laatste blok met toplanden en kwam als tiende en een na laatste startende land uit de bus, achter favoriet Duitsland dat startnummer elf kreeg toebedeeld.

Het betekent dat Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival morgen als eerste Nederlandse combinatie met startnummer 17 aan de wedstrijd mag beginnen, gevolgd door Sönke Rothenberger en Cosmo. Adelinde’s starttijd staat op 13:39 uur lokale tijd en 18:39 uur Nederlandse tijd. Edward Gal is vervolgens als nummer 29 aan de beurt en zal Glock’s Voice om 20:42 uur de ring binnen rijden, gevolgd door de laatste combinatie van dag 1: Dorothee Schneider en Showtime FRH.
Op dag 2 opent Diederik van Silfhout met Arlando NH N.O.P. om 17:12 uur voor Nederland. Hij heeft startnummer 44, waar Carl Hester met Nip Tuck al vijf combinaties eerder aan de beurt is. Kristina Bröring-Sprehe en Desperados FRH verschijnen op driekwart van de Grand Prix als nummer 45 in de ring. Bij de slotruiters gaan Charlotte Dujardin en Valegro als nummer 52 (19:24 uur) de baan binnen. Voor Nederland sluiten Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson TN N.O.P. de Grand Prix af met startnummer 57 (20:24 uur). Isabell Werth en Weihegold OLD zullen vervolgens als laatste starters om 20:51 uur

Foto: Remco Veurink

Reacties