Nederland aan de leiding in medaillespiegel EK Rotterdam

Nederland aan de leiding in medaillespiegel EK Rotterdam

Sanne Voets - Demantur RS2 FEI European Championships 2019 © DigiShots

De Nederlandse paardensporters hebben over het algemeen een succesvol Europees Kampioenschap achter de rug. In de medaillespiegel van dit EK gaat Nederland dan ook aan kop; met de meeste gouden medailles en het hoogste aantal medailles in totaal!

Goud

In totaal won Nederland tien medailles, het grootste aandeel daarvan werd behaald in de para-sport. De Nederlandse para-combinaties sleepten maar liefst negen medailles binnen. Gouden medailles waren er dit weekend voor het para-team in de landenwedstrijd, voor Sanne Voets en voor Frank Hosmar. Voets en Hosmar behaalden beide een individuele medaille en een medaille in de kür op muziek. Dat brengt het totaal aan gouden medailles op het EK in Rotterdam op vijf.

Lees hier en hier meer over de gouden medailles van Voets en Demantur RS2 (v.Vivaldi). Voets blikt in deze video tevens terug op de gouden teammedaille. Hier vind je een reactie van Hosmar, die in het zadel van Alphaville N.O.P. (v.Sandreo) goud won.

Zilver

Nederland haalde drie zilveren medailles binnen, daarvan won para-amazone Rixt van der Horst er twee. Ze pakte met Findsley N.O.P. (v.Belissimo M) zilver in zowel de individuele proef als in de kür op muziek. De laatste zilveren medaille is voor het Nederlandse dressuurteam, bestaande uit Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Emmelie Scholtens en Anne Meulendijks. Zie hier de reactie van bondscoach Alex van Silfhout. Ook Edward Gal en Emmelie Scholtens reageerden voor de camera.

Brons

Nederland pakte twee bronzen medailles, deze werden allebei gewonnen door Nicole den Dulk. Met Wallace N.O.P. beleefde zij hiermee een fantastisch EK. De reactie van Den Dulk na het rijden van de individuele proef lees je hier.

Duitsland staat tweede in de medaillespiegel en Denemarken derde. Klik hier voor de volledige medaillespiegel.

Bron: Gomes Media/Hoefslag

Reacties