Nederland eindigt nipt naast podium op EK Landelijke Ruiters

Nederland eindigt nipt naast podium op EK Landelijke Ruiters

Eventing algemeen

In het Duitse Westerstede is van 1 tot en met 4 augustus het Europees Kampioenschap voor Landelijke Ruiters verreden. Het Nederlandse team is hierbij op de vierde plaats geëindigd. Het EK voor Landelijke ruiters is een traditioneel evenement waarbij naast de onderdelen van een gewone eventingwedstrijd, ook een zestal proef gereden wordt.

Nederlands team

De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit Marcelle de Kam, Stephan Hazeleger, Els Driehuyzen, Nina Kok, Asha Laseroms en Tarik van Boggelen stond onder leiding van Fried van Stiphout en René van der Loo. Na de zestalproef stond Nederland zevende in het acht landen tellende deelnemersveld. In de dressuur werd al iets van de achterstand ingelopen en met zes foutloze rondes in de cross, schoof het team op naar de vierde plaats. Diverse landen lagen toen nog dicht bij elkaar, maar het Nederlandse team wist de vierde positie vast te houden in het springen.

Uitslagen

In het individuele klassement was Hazeleger met Dupon (v.Phin Phin) de beste Nederlander op een 10e plaats. Hij wist op zijn dressuurscore van 33.9 te blijven. KNHS Jeugdbondscoach De Kam met Belly (v. Manhattan) werd 13e met een score van 37.5. Kok liep met Mr Jeremy (v. Fasliyev) acht strafpunten op in het afsluitende springen en eindigde op een 18e plaats met een score van 40.7. Duitsland won goud in landenwedstrijd voor Engeland en Oostenrijk. In het individuele klassement was de Duitse Antje Schöniger de beste.

Bron: KNHS

Vergelijkbare artikelen

Reacties