Nations Cup: Nederland dankzij tweede plek in Hickstead zeker van finale

Nations Cup: Nederland dankzij tweede plek in Hickstead zeker van finale

0 600
Rob Ehrens
Bondscoach Rob Ehrens (foto: Remco Veurink)

De Nederlandse springteam, bestaande uit Gerco Schröder, Jur Vrieling, Harry Smolders en Ruben Romp,  trotseerden de regen in Hickstead en wisten in Zuid Engeland de tweede plaats te behalen in de Nations Cup. Mede dankzij drie foutloze omlopen in de tweede manche. Met deze tweede plek steeg het Nederlandse team naar een derde plaats in de tussenstand en is daarmee verzekerd van een finaleplaats in Barcelona.

Finale zeker

‘Mijn ruiters hebben weer gestreden en het hoofd goed koel gehouden. Het regende niet extreem, maar wel de hele middag. De bodem viel eigenlijk reuze mee. In de tweede manche hebben ze de hindernissen omgezet. Ik had niet verwacht dat we na de eerste manche nog als tweede zouden eindigen. Nu hoeven we ons niet druk te maken of we de finale wel zullen halen. Dat is nu wel zeker’, vertelt de tevreden bondscoach Rob Ehrens.

Bodem

Nederland begon de landenwedstrijd sterk met startruiter Harrie Smolders, die met Don VHP Z zijn vertrouwde foutloze parcoursen reed. In beide manches had de succesvolle combinatie geen enkele moeite met het parcours. ‘Harrie reed twee magistrale rondes’, complimenteert Ehrens de ruiter uit Lage Mierde. Gerco Schröder en Cognac Chamblanc N.O.P. deden het minder goed dan dat we van de routiniers gewend zijn. In de tweede manche waren ze het streepresultaat. De 13 uit de eerste ronden telden mee voor Nederland. ‘De bodem lag Cognac gewoon niet’, is de verklaring van de bondscoach.

Clever

Ruben Romp had in de eerste manche op de natte bodem iets te lang tijd nodig wat 1 tijdfout opleverde. Ook in de tweede manche kwam zijn merrie Audi’s Teavanta II C Z niet in de buurt van de hindernisbalken. Jur Vrieling reed een superieure nulronde in de tweede manche en revancheerde zich van de ongebruikelijke 13 strafpunten in de eerste. ‘Je kunt toch zien dat paarden clever zijn. Vorig jaar kreeg Glasgow hier op de sloot een weigering en nu weer. Het was net of hij het nog wist. De afgelopen maanden heeft hij overal de sloot goed gesprongen. In de tweede manche was het geen enkel probleem en sprong de hengst weer als vanouds.’

Dublin

Na de winst twee weken geleden in Falsterbo, was er in Hickstead net als in Rome een tweede plaats en dat betekent dat Nederland hele goede zaken doet in de competitie waarin ze nu op de derde plaats staan en zeker zijn van de finale in Barcelona. Over twee weken is de laatste wedstrijd in Dublin.

 

Uitslag FEI Nations Cup™ Hickstead, 1.60

1.Brazilië, 4 str pnt
2. Nederland, 14 str pnt Harrie Smolders (Lage Mierde), Don VHP Z (v.Diamant de Semilly), 0 – 0 Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. (v.Clearway), 13 – 12 Ruben Romp (Goirle), Audi’s Teavanta II C Z (v.Treasure Z), 1 – 0 Jur Vrieling (Holwierde), VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve), 13 – 0
3.Duitsland, 16 str pnt
3.Zwitserland, 16 str pnt
5. Ierland, 17 str pnt
6. Groot Brittannië, 20 str pnt
7. Frankrijk, 21 str pnt
8. Spanje, 51 str pnt

 

Tussenstand FEI Nations Cup™ 2017 Jumping Series, 1e divisie

  1. Italië, 345
  2. Duitsland, 345
  3. Nederland, 335
  4. Zwitserland, 325
  5. Zweden, 307,5
  6. Frankrijk, 302,5
  7. Ierland, 295
  8. Spanje, 250

 

Kalender FEI Nations Cup™ 2017 Jumping Series, 1e divisie

  • 9 – 13 augustus, Dublin, Ierland (hier kan Nederland nog punten verdienen)
  • Finale Barcelona, Spanje, 29 september – 1 oktober

 

Meer informatie over de FEI Nations Cup:

https://inside.fei.org/fei/events/fei-nations-cup-series/jumping

Bron: KNHS/ Hoefslag
Foto: Remco Veurink

 

Reacties