Nations Cup La Baule: ‘Goed begin Nederlandse springruiters’

Nations Cup La Baule: ‘Goed begin Nederlandse springruiters’

Nations Cup
Harrie Smolders reed een foutloze ronde

Hoewel het de oranjejassen van Rob Ehrens niet is gelukt hun eerste Nations Cup-wedstrijd in een zege om te zetten, mag de verrichting van Jur Vrieling, Frank Schuttert, Marc Houtzager en Harrie Smolders zeer positief genoemd worden. De ploeg werd tweede achter Brazilië.

De mannen van Ehrens lieten vier nulritten noteren over twee manches. Jur Vrieling en VDL Glasgow van het Merelsnest N.O.P. hadden niet helemaal hun dag, met foutjes in beide ritten. In de eerste rit van de Groninger viel een balk; in de tweede ronde werden negen strafpunten genoteerd. Sterke prestatie van Nederlands kampioen Frank Schuttert, die Chianti’s Champion een keer foutloos en een keer met een balk rondstuurde.

Harrie Smolders ‘natuurlijk’ dubbel nul

Marc Houtzager was in de eerste manche het streepresultaat, met vijf strafpunten, maar in de tweede manche revancheerde hij zich en zette een mooie nulronde neer. ‘Natuurlijk’, zou je haast zeggen, liet de nummer één van der wereld Harrie Smolders twee keer de balken boven met Don VHP Z. En zo was het eindresultaat acht strafpunten voor Nederland, één meer dan Brazilië, één minder dan Zwitserland.

‘Het was spannend’, begint een tevreden bondscoach Rob Ehrens. ‘Het was echt mooie sport. Winnen is natuurlijk mooier, maar we zaten er heel dicht bij. Ik ben heel content. Alle vier mijn ruiters reden goed. De vier Brazilianen zijn hele sterke ruiters. Er werd niets weggegeven. De eerste drie landen zitten op één strafpunt van elkaar. Dat is goed voor de sport.’ De tweede plaats in de eerste landenwedstrijd van het jaar is een mooie opsteker richting het WK in september. ‘De paarden sprongen ook heel goed. We hebben de tijd om hier en daar nog een beetje bij te schaven, maar dit begin is goed.’

Brazilië sterke winnaar

Brazilië mocht zich de winnaar noemen van deze editie, met zeven strafpunten. Alleen Felipe Amaral met Germanico T viel door de mand; zijn drie teamgenoten Yuri Mansur, Pedro Veniss en Luiz Felipe de Azevedo presteerden ijzersterk, met wel enkele tijdfouten, maar de balken bleven veelal in de lepels.

Twee keer foutloos

Naast Harrie Smolders bleven alleen Manual Fernandez Saro met Cannavaro 9 voor Spanje (vierde) en Maurice Tebbel met Chacco’s Son (Duitsland, vijfde) twee keer foutloos. Ierland, Frankrijk en Canada tekenden voor de zesde, zevende en achtste plek.

Uitslag FEI Nations Cup La Baule.

Bron: Hoefslag, quotes KNHS

Reacties