Nations Cup Hickstead I Lucie Louws: “Evito stond er supergoed aan!”

Nations Cup Hickstead I Lucie Louws: “Evito stond er supergoed aan!”

0 1268
Lucie Louws - Evito
Lucie Louws - Evito CDI Exloo 2019 © DigiShots

Lucie Louws kwam zojuist met haar opvallende Evito aan de start van de Nations Cup-wedstrijd in Hickstead. Ze noteerde met 72 procent de hoogste Nederlandse score in de Grand Prix en eindigde op de vierde plaats.

“Ik had gehoopt op onze derde B-kader-score, maar nu hebben we een A-kader score gereden,” reageert een blije Louws.

Heel tevreden

De amazone is meer dan tevreden met haar proef. “Evito stond er supergoed aan! Alles ging gewoon netjes, alleen de piaffe kan hij veel beter. Daar kan hij normaal gesproken echt op scoren. Ik was verder superblij met de wissels en de overgangen waren ook goed. Met de zigzag-appuyementen was ik ook heel tevreden, want die vind ik zelf altijd moeilijk.”

Louws heeft de tienjarige Evito (v Sir Oldenburg), ‘het meest geweldige paard dat ik ooit gehad heb’, in eigendom samen met haar vader. De combinatie reed voor de Nations Cup nog maar enkele internationale wedstrijden, dus de uitnodiging van bondscoach Alex van Silfhout voor Hickstead was een verrassing. “Sowieso hebben we nog niet heel veel wedstrijden gereden. En nu mag in zondag ook nog de kür rijden, wat ik helemaal geweldig vind.”

Emotie

Op de vraag of de kür ook een thema heeft, antwoordt de amazone: “Ja, emotie. Ik heb zelf de proef gemaakt, wat ik nog niet eerder had gedaan. Charles Monterie heeft de muziek erbij gemaakt. Toen hij mij de kür toestuurde, bekeek ik hem op de computer en kreeg ik gewoon tranen in mijn ogen van ontroering. Ik heb deze kür nog maar twee keer gereden en ik heb heel veel zin om hem zondag hier te rijden!”

Klassement

Lara Butler won de Grand Prix met haar Rubin Al Asad (73,761 procent), voor de Portugees Joao Miguel Torrao en Equador (73,522 procent). Zijn landgenoot Rodigo Torres werd derde met Fogoso (72,739 procent).

Naast Louws kwamen voor Nederland ook Lynne Maas, Stephanie de Frel en Saskai Maertens aan de start van de Grand Prix. Maas (6e) zien we zondag met Electra terug in de kür op muziek. Maertens (13e) en De Frel (15e) rijden zaterdag de Grand Prix Special.

Je kunt de wedstrijden in Hickstead live volgen via het YouTube-kanaal van de FEI.

Klik hier voor de complete uitslag.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties