Nations Cup Falsterbo: ‘Een magistrale barrage van Johnny Pals’

Nations Cup Falsterbo: ‘Een magistrale barrage van Johnny Pals’

Johnny Pals - Chat Botte du Ruisseau Z
Johnny Pals - Chat Botte du Ruisseau Z Outdoor Gelderland 2017 © DigiShots

Na een zinderend spannende barrage met vier landen hebben de Nederlandse springruiters net als vorig jaar de FEI Longines Nations Cup van Falsterbo gewonnen. De debuterende combinatie Johnny Pals en Chat Botte du Ruisseau Z bezorgden Oranje de overwinning met een superieur gereden barrage.

Pals bleef net als Jur Vrieling en VDL Glasgow vh Merelsnest N.O.P. beide omlopen foutloos. ‘Een magistrale barrage van Johnny Pals,’ aldus bondscoach Rob Ehrens.

Snel beslissen

‘Als er vier landen in de barrage zitten, moet je echt van leer trekken,’ legde Ehrens uit. ‘Het was even improviseren, omdat we pas heel laat hoorden dat we in de barrage zaten. Ze hadden ons een fout aangerekend op de sloot van Maikel van der Vleuten en Idi Utopia. Maar dat hadden ze niet goed gezien en toen kwamen we van 8 op 4 strafpunten. Ik moest toen snel beslissen om Johnny Pals de barrage te laten rijden.’

Zelden was een Nations Cup spannender dan die van Falsterbo, waarin vier landen na twee omlopen met 4 strafpunten in een barrage de prijzen moesten verdelen. Italië beet het spits af in de beslissende ronde en werd daarna verbeterd door thuisland Zweden.

Spectaculair springende hengst

Johnny Pals gaf alles met zijn spectaculair springende hengst Chat Botte du Ruisseau Z en was sneller dan Henrik von Eckermann voor Zweden. Aan de tijd van 39.33 seconden kwam de Ier Daniel Coyle niet en daarmee won Nederland voor het tweede jaar op rij in de Zweedse badplaats.

‘Chat Botte du Ruisseau Z van Johnny Pals is echt een paard richting de Olympische Spelen in Tokyo. Glasgow vh Merelsnest N.O.P. van Jur Vrieling sprong ook weer als vanouds.’ Routinier Maikel van der Vleuten reed met Idi Utopia zijn eerste landenwedstrijd met slechts een springfout in de eerste omloop.

Niet in vorm

In de tweede omloop moest Oranje het zonder Michel Hendrix doen, wiens Baileys in de eerste omloop niet in vorm was. ‘Dat ging niet lekker en voor het welzijn van het paard hebben we gekozen om niet te starten in de tweede manche.’

Met de overwinning stijgt Nederland naar de vijfde plaats in de eerste Europese divisie met de wedstrijden in Hickstead en Dublin nog te gaan. Daarmee is Nederland zo goed als zeker van de finale van de FEI Longines Nations Cup begin oktober in Barcelona, waar Oranje titelverdediger is.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties