Nathalie Vorenhout, ‘Anna is gewoon een fantastisch beest’

Nathalie Vorenhout, ‘Anna is gewoon een fantastisch beest’

0 1010
Anna
Nathalie Vorenhout - Anna van de Haffriehoeve Europees Kampioenschap 2017 © DigiShots

Nathalie Vorenhout maakte afgelopen weekend bekend dat ze eigenaresse is geworden van Anna van de Haffriehoeve. Nathalie start met Anna in de Inter 2 en reed haar altijd voor de eigenaar Henk Seerden.

Inter 2

Vorenhout komt met Anna uit in de Inter 2 en maakt haar klaar voor de overstap naar de Grand Prix.
“Anna kwam als 5 jarige ster merrie op mijn pad, samen met de eigenaar ging ik op zoek naar een nieuw paard. Ik deed Anna aan de longe en ze galoppeerde super makkelijk.” vertelt Vorenhout.
“Anna was nog onbeleerd en eigenlijk heb ik haar altijd zelf gereden. Van de L1 hebben we in ongeveer 5 jaar tijd nu de Inter 2 bereikt. Zwakke punten heeft Anna eigenlijk niet, ze heeft zoveel werklust en kan de wissels heel erg makkelijk springen.” vertelt Vorenhout. “Het is echt een paard dat voor mij door het vuur gaat.”

Te koop

“De eigenaar belde mij 2 weken geleden met het nieuws dat Anna verkocht moest worden, dat kwam natuurlijk behoorlijk rauw op mijn dak! Je bent je er van bewust dat ze ooit verkocht wordt maar stelt dat natuurlijk het liefst zo lang mogelijk uit. We zijn zo dichtbij de Grand Prix dat ik het nu gewoon wil afmaken. Gelukkig kreeg ik de kans om haar te kopen, nu hoeven we geen haast te maken. We gaan afmaken waar we aan begonnen zijn.”

Pensioen

“Ook nadat we uitgereden zijn zal Anna bij ons blijven, dan kunnen we misschien wat veulens fokken. Het is inmiddels een Kroon merrie. En ze mag daarna bij mijn schoonouders oud worden en genieten van haar pensioen.”

“Het is gewoon een fantastisch beest en ze gaat nooit meer weg.”

Wauw hoe gaaf is het als je een paard al bijna 6 jaar onder je hoede hebt, vanaf het zadelmak maken tot nu bijna klaar…

Geplaatst door Nathalie Vorenhout op Vrijdag 8 maart 2019

Bron: Hoefslag, overname zonder schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl én bronvermelding niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties