Nars Gottmer: ‘Je moet heel dankbaar zijn als je gezond bent’

Nars Gottmer: ‘Je moet heel dankbaar zijn als je gezond bent’

0 1502
Nars Gottmer
Nars Gottmer - FBI KNHS Indoorkampioenschappen 2016 © DigiShots

Grand Prix-ruiter Nars Gottmer gaat zich komende vrijdag 19 april opnieuw inzetten voor het goede doel. Door een hele middag en avond les te geven bij de Sunrise Stables in Assen, probeert hij zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting Leukemie.

Vorig jaar heeft Gottmer dit ook gedaan voor de stichting ALS. “Ik moet er niet aan denken dat mijn lichaam het niet meer doet”, vertelt de dressuurruiter.

Inzetten

Gottmer gaat van ’s ochtends tot ’s avonds non-stop lesgeven aan groepjes van twee personen. “Ik doe dit om geld in te zamelen voor Stichting Leukemie. Lesgeven is voor mij niet heel moeilijk en er is genoeg animo voor. Ik heb er een heel goed gevoel bij als ik mezelf één keer per jaar inzet voor een stichting of een goed doel. Ik zet me graag in voor mensen die het zwaar hebben”, legt hij uit.

Dankbaar

Gottmer heeft deze stichting niet zonder reden uitgekozen. “Ik heb leukemie van heel dichtbij meegemaakt. Een goede vriend en tevens jurylid kreeg acute leukemie, ik heb veel meegekregen van alle behandelingen en ziekenhuisbezoeken. Ik heb ook een lesklant die erg fanatiek in de Lichte Tour startte. We waren hard op weg om de overstap naar Grand Prix te maken, maar zij kon van de een op de andere week niet meer komen. Ze kreeg uit het niets leukemie en ze wordt nog steeds behandeld.”

“Dit zijn erg ingrijpende dingen als je ze van dichtbij meemaakt. Je moet gewoon ontzettend dankbaar zijn als je gezond bent.”

Er is ondertussen al 1500 euro opgehaald voor de stichting, laat Gottmer weten. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken bij de lessen in Assen of te doneren.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: archief

Reacties