Naomi Beckers: “Storm was precies wat ik zocht”

Naomi Beckers: “Storm was precies wat ik zocht”

0 4117
© Renate Vos

Naomi Beckers viel als een blok voor de haflinger Storm van de Seleviahoeve toen ze het paard voor het eerst zag. Niet alleen vanwege de lange blonde manen, maar ook het karakter van de merrie sprak haar gelijk aan. Ondanks dat de eerste weken als combinatie niet even soepel verliepen, is hun band nu sterker dan ooit. Op Instagram geven ze ruim 55.000 volgers een kijkje in hun leven.

“Eigenlijk ben ik echt per toeval bij Storm terechtgekomen”, blikt Beckers terug naar het moment dat ze voor het eerst over de haflinger hoorde. “Ik zat op dat moment een tijdje zonder bijrijdpaard en ik was aan het sparen voor een eigen paard, omdat ik klaar was met mijn studie. Een vriendin van mij stuurde mij de advertentie van Storm door. ‘Dit is jouw dubbelganger in paardenvorm’, had ze er voor de grap bijgezet”.

Gelijk verkocht

© Eliane van Schaik

Toch werd Beckers nieuwsgierig en ze besloot de advertentie beter te bekijken. “Toen kwam ik er achter dat het niet alleen een leuk paard was om te zien, maar dat het ook nog eens precies het paard was waar ik naar op zoek was. Ik zocht een leuk, ondeugend paard waar ik lekker rereatief mee kon gaan rijden. Storm was van alle markten thuis, volgens de advertentie. Onder het motto van ‘kijken kan altijd’, besloot ik een afspraak met de eigenaresse te maken om langs te gaan”.

Vanwege de vele animo voor het paard duurde het even voordat de amazone kon gaan kijken. “Ik was gelijk verkocht, Storm was echt alles wat ik in een paard zocht. Ik wilde graag recreatief rijden en dat is precies wat zij ook het leukste vindt om te doen. Dus toen heb ik de knoop doorgehakt en heb ik haar gekocht”.

Tegenslag

Helaas ging het rijden niet gelijk goed. “We kregen haar zadel erbij, maar achteraf bleek dat dat zadel gebroken was. Als ik er op zat liet ze niet heel veel merken, maar als mijn moeder er opzat dan gedroeg ze zich heel anders. Achteraf komt dat waarschijnlijk omdat mijn moeder iets meer druk gaf op de plek waar het zadel kapot was, maar op het moment zelf wisten we niet waar het aan lag. In de omgeving zeiden mensen dat ik dit had kunnen verwachten, omdat ik een eigenwijze haflinger had gekocht. Maar ik was er van overtuigd dat er iets achter zat, een paard gaat niet zomaar uit het niets protesteren”.

Sterke band

Ze vervolgt: “We hebben alles laten controleren. De dierenarts, hoefsmid en osteopaat zijn langsgeweest en uiteindelijk zijn we er dus achter gekomen dat het zadel kapot was. Dat hebben we uiteraard opgelost, maar toen bleek dat Storm een kleine trauma had opgelopen en het zadel niet meer fijn vond. We zijn toen helemaal vanaf het begin begonnen met grondwerk en dat hebben we later uitgebreid naar academische rijkunst, om de basis er goed in te krijgen. Ze moest opnieuw leren vertrouwen in het zadel. Het was geen leuke tijd, maar ik denk wel dat dit ervoor gezorgd heeft dat onze band zo sterk is geworden”.

Nadat de basis er inzat probeerde Beckers weer te gaan rijden. “Het rijden was nog best eens struggle, want in het begin wilde Storm alleen nog maar rennen als ik ernaast liep. Dus in het begin konden er alleen maar anderen op en moest ik naast haar rennen”, geeft de amazone lachend toe. “Maar we hebben het stapje voor stapje uitgebouwd en nu gaat het super goed”.

Karakter

Ondertussen kan Beckers alles met de merrie. “Storm vindt crossen door het bos het allerleukst, al is vrijheidsdressuur en academische rijkunst ook wel echt haar ding. Toen ik haar net had had ik allerlei doelen, maar ik heb alles losgelaten. Door de periode met het zadel heb ik een hele andere kijk gekregen op paardrijden. Het allerbelangrijkste is nu dat Storm zich goed voelt, lekker kan bewegen en dat we samen veel plezier hebben. Het niveau dat we rijden staat helemaal onderaan”.

Of Beckers het anderen aan zou raden om een haflinger te kopen? “Dat ligt er aan wat je ambities zijn”, lacht ze. “Ik ben er wel achter gekomen waarom ze eigenwijs worden genoemd, want ik denk dat ik mag spreken dat Storm echt een karakter heeft. Maar ik zou het zeker aanraden, ik vind ze geweldig en houd stiekem heel erg van paarden met een uitgesproken karakter”, sluit ze af.

Instagram: @haflinger_storm_naomi

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Renate Vos Fotografie/ Elaine van Schaik/ Priscilla Gijsberts

Reacties