Namelus R terug bij Stal Brouwer na verblijf in Frankrijk

Namelus R terug bij Stal Brouwer na verblijf in Frankrijk

Dexter R onder Sjaak Sleiderink
Dexter R, zoon van Namulus R, onder Sjaak Sleiderink

Springhengst Namelus R (v. Concorde) is terug bij Stal Brouwer. Hier zal de 25-jarige hengst weer ingezet worden voor de fokkerij.

Oude vertrouwde stal

De door Stal Roelofs gefokte hengst Namelus R is terug in Nederland. De hengst stond voor langere tijd in Frankrijk ter dekking. Gisteravond meldde Stal Brouwer de terugkeer van de hengst op Facebook: “Guess who’s back”, schreven ze. “Onze 25-jarige Keur Preferente hengst Namelus R zal vanavond zijn oude vertrouwde stal betreden in Gieten.”

Geen topsportcarrière

In 2014 verkocht Stal Roelofs hun aandeel in de zelfgefokte hengst aan Stal Brouwer. Zelf was Namelus R  maar tot zijn zesde jaar actief in de springsport. Hier kwam hij uit op 1.30m-niveau. Een blessure gooide roet in het eten: een verdere topsportcarrière zat er niet in. Hierdoor kon de hengst echter wel volledig ingezet worden voor de fokkerij. Via zijn nakomelingen heeft hij zich nu bewezen.

Meerdere goedgekeurde zonen

De donkerbruine hengst bracht meerdere goedgekeurde zonen. Onder andere Tolan R, Arthos R en Dexter R zijn goedgekeurd bij het KWPN. Ook staat hij hoog genoteerd in de springindex. Vanaf heden is Namelus weer vers beschikbaar voor de Nederlandse fokkerij.

❗️💥 Guess who’s back 💥❗️Onze 25 jarige Keur Preferente hengst Namelus R zal vanavond zijn oude vertrouwde stal…

Geplaatst door Stal Brouwer Holland op Donderdag 21 mei 2020

Bron: Stal Brouwer via Facebook

Foto: DigiShots

Reacties