Nakeuring zorgt voor in totaal 88 doorverwezen dressuurhengsten

Nakeuring zorgt voor in totaal 88 doorverwezen dressuurhengsten

eerste bezichtiging kwpn dressuurhengsten
Nolegro KWPN Eerste bezichtiging 2020 © DigiShots

Met de nakeuring van de dressuurhengsten is de eerste bezichtiging van het KWPN 17 december volledig afgerond. Met zes geselecteerde hengsten komt het totaal uit op 88 dressuurhengsten. Daarnaast verschijnen er vier Gelderse hengsten en 93 springhengsten tijdens de tweede bezichtiging in Ermelo.

Tevreden

Onder meer een zoon van Just Wimphof mag alsnog door naar de volgende ronde. Daarmee komt de hengst uit op een totaal van 10 geselecteerde zonen. Daarnaast werden er van de relatief jonge verervers Desperado en Daily Diamond één zoon toegevoegd aan de collectie.

“We hebben zes fijn bewegende hengsten kunnen toevoegen aan de doorverwijzingen. Ze passen goed binnen de collectie voor de tweede bezichtiging”, reageert Bert Rutten. “We zijn heel tevreden met de groep en we kijken er als commissie echt naar uit om ze aan het werk te zien aan de longe op 12 januari en vervolgens tijdens de tweede bezichtiging begin februari. In de volgende ronde gaan we ook vanuit foktechnisch oogpunt kijken naar de afstamming.”

Bekijk de uitslag van 17 december hier.

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties