Nakeuring NRPS levert twee ponyhengsten op

Nakeuring NRPS levert twee ponyhengsten op

Op de nakeuring nakeuring van het NRPS zijn gisteren twee ponyhengsten aangewezen. Ook zij worden op 3 april verwacht op de Hengstenshow, op voorwaarde dat ze dan aan alle gebruikelijke verplichtingen hebben voldaan.

Heidehoeve’s Gouverneur

De commissie heeft de Heihoeve’s Gouverneur en Der Charmeur KH het groene licht gegeven, beide vertegenwoordigers van de fokrichting Nederlandse Sport Pony (NSP). De bruine Heihoeve’s Gouverneur is gefokt met New Forest prestatiebloed. Hij stamt van Kinou des Marronniers (Rambo x Beechwood Comet) uit de merrie Heihoeve’s Alycia preferent, kroon, en hij liet zich bij het vrijspringen en -bewegen zeer goed zien.

Der Charmeur kH

De valkkleurige Der Charmeur KH had iets langer gelijnd mogen zijn, maar beschikt desondanks over heel veel elastiek en lossigheid in de beweging. Hij heeft de Duitse Rijpony Dreiklang AT als vader, dat is een zoon van Dreidimensional AT. Via de moeder vertoont hij enige verwantschap met Gouverneur: de moeder van Der Charmeur stamt van Orchid’s Tygo (Marits Mistique x Priory Prickle) x Beechwood Comet.

Bron: Facebook NRPS

Foto: Archief

Reacties