Mountainbiketopper getorpedeerd door loslopend paard

Mountainbiketopper getorpedeerd door loslopend paard

0 7432
benen paard paardenbenen

Een op hol geslagen paard heeft zaterdag een van de koplopers van een mountainbikemarathon in Apeldoorn getorpedeerd. Het slachtoffer, toprijder Marc Bouwmeester uit Loenen, werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt De Stentor.

PV tegen amazone

Het paard had zijn amazone afgeworpen. Volgens de organisatie van de MTB-marathon negeerde de groep vrouwen waarvan zij deel uitmaakte waarschuwingen over de naderende rijders. Na het ongeval bleef zij niet om bijstand te verlenen, ondanks dat het slachtoffer urenlang op de grond wachtte op een ambulance.

De politie hield de 41-jarige vrouw uit Leiden zaterdag aan omdat ze de plaats van het ongeval verliet. Doorrijden na aanrijding, als het ware. Op aanraden van de politie deed Bouwmeester gisteren aangifte en er wordt een pv opgemaakt tegen de vrouw.

Marc Bouwmeester brak in september een wervel, voor het WK in Australië. Zaterdag maakte hij zijn comeback. Hij werd zaterdagavond uitgebreid onderzocht, en lijkt geen ernstig letsel te hebben opgelopen. Zijn fiets is wel kapot getrapt.

‘Niet duidelijk gecommuniceerd over wedstrijd’

De acht ruiters waren bezig aan een tocht vanaf paardenhotel de Cantharel in Ugchelen door van knooppunt naar knooppunt te rijden. Volgens Cantharel-woordvoerder Herm Hullegie zagen de ruiters na het voorval dat er iemand bij het slachtoffer was en werd ervoor gekozen om achter het paard aan te gaan.

Hullegie vindt dat Bar End, de vereniging die de MTB-wedstrijd organiseerde, de wedstrijd beter had moeten communiceren, omdat die ook over ruiterpaden ging. ‘Wij wisten niets van deze wedstrijd. Helaas is de leer dat deze grote groepen uiterst fanatieke bikers en paarden echt niet samen gaat. Begrip voor elkaar en communicatie is helaas de les van dit voorval.

Bar End-voorzitter  Peter Nieland veroordeelt de handelwijze van de ruiters.

Bron: De Stentor

Foto: Remco Veurink

Reacties