Moulin Rouge BEK verdient ticket voor NK driejarige merrie’s

Moulin Rouge BEK verdient ticket voor NK driejarige merrie’s

Beenbreuk

Afgelopen zaterdag vond de stamboekkeuring van regio Limburg plaats. Nadat vrijdag de IBOP was geweest, mochten zaterdag de paarden op het straatje en in de baan verschijnen. Eén dressuurmerrie kreeg een uitnodiging voor het NK driejarigen.

Moulin Rouge BEK

Het jurycorps bestond uit regio-inspecteur Petro Trommelen en Henk Dirksen. De Bojengel-dochter Moulin Rouge BEK verdiende met haar optreden een ticket voor het NK. Trommelen licht toe: “Een heel royaal gebouwde, langgelijnde en opwaartse merrie. Zij heeft daarbij een correct exterieur. In draf bewoog zij extra, met heel veel techniek. Dat deed ze op het straatje buiten ook al. Ook haar galop is heel goed, met daarbij veel afdruk en net zoals in de draf veel houding. Ze begon met wat spanning, dat drukte ook de score in stap. Als zij deze spanning richting het NK nog wat meer kwijt raakt gaat zij zeker hoge ogen gooien en wordt de stap ook beter.” De merrie ontving voor haar exterieur en beweging 85 punten met daarbij 90 punten voor de draf.

Driemaal 80

Drie andere driejarige dressuurmerries kregen 80 punten voor exterieur en beweging. Geniaal-dochter Miss Vurona SRV was er daarvan één. “Een goed ontwikkelde, sterk gemaakte merrie, zij is langgelijnd en opwaarts gebouwd. In beweging viel met name de techniek in draf op. Ook in galop liet zij een goede techniek zien. Dit paard bewoog ruim voldoende met de schoft omhoog.” Voor haar draf noteerde zij 85 punten.
Meteoor (v. Dream Boy) kreeg 85 punten voor haar galop. “Een eveneens goed ontwikkelde merrie met een opvallend mooi front. Zij liet een heel gelijkmatige verrichting zien met een ruime stap die los door het lichaam is. Ook haar draf heeft veel ruimte. In galop laat zij een goed opwaarts gesprongen galoppade zien, met daarbij een goed achterbeen gebruik.” Voor haar galop kreeg de merrie 85 punten.
De derde dressuurmerrie met tweemaal 80 punten is Miss Universe (v. Franklin) uit Odiliapeel. “Een goed ontwikkelde merrie, in stap was zij iets gespannen. In draf en galop vielen met name de techniek en de kracht op.”

Iedere sprong hetzelfde

De beste springmerrie van de dag was de Carrera VDL-dochter Madette S. Zij kreeg 70 punten voor exterieur en 85 punten voor het springen, met daarbij 85 punten voor haar reflexen, techniek en vermogen. “In haar exterieur was deze merrie nog ietsje arm bespierd, maar wel ruimvoldoende langgelijnd. Ze sprong extra in de reflexen en ook opvallend op de stijlsprong. Ze opende iedere sprong goed van achteren en deed dat zowel op de stijl als op de oxer. Op de oxer schakelde de merrie goed door naar voren. Iedere sprong was eigenlijk hetzelfde met veel reflexen en vermogen.”

Betere paarden

“We hebben vandaag fijn kunnen keuren. De organisatie was goed voor elkaar. Mensen hadden roosters ontvangen wanneer ze aanwezig mochten zijn, dat verliep allemaal heel goed. De paarden waren goed voorbereid. We hebben misschien niet heel veel merries ster kunnen maken, maar de merries die ster werden waren ook echt betere paarden. We hebben vandaag veel grote paarden in de baan gezien, dat viel echt op.”

Bron: KWPN

Foto: Digishots (archief)

Reacties