Morgan Barbançon-Mestre: ‘Enorm teleurgesteld dat ik niet naar WEG mag’

Morgan Barbançon-Mestre: ‘Enorm teleurgesteld dat ik niet naar WEG mag’

0 2472
Morgan Barbançon-Mestre
Morgan Barbancon Mestre - Sir Donnerhall II FEI Longines FEI World Cup Paris 2018 © DigiShots

Vanochtend is een opmerkelijk besluit naar buiten gekomen van de Franse paardensportfederatie. Er is besloten om geen enkele Franse dressuurcombinatie naar Tryon te sturen om deel te nemen aan de Wereldruiterspelen. Dat betekent dat ook kersvers Frans kampioene Morgan Barbançon-Mestre niet naar de WEG gaat.

Pierre Volla trekt zich terug

Vorige week liet Pierre Volla, kopman van het Franse dressuurteam, weten dat hij zijn toppaard Badinda Altena terugtrekt uit de teamselectie. Hiermee verloor het Franse team zijn beste combinatie en werd het definitieve besluit genomen geen team te sturen.

De Fransen wilden zich in Tryon rechtstreeks kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo, door in de top acht te eindigen. Technisch directeur dressuur Emmanuelle Schramm-Rossi legt uit dat combinaties boven de 70% moeten scoren in een internationale Grand Prix en dat enkel Volla aan die eis voldoet. Het team zou een gemiddelde score van 70% moeten behalen, en zonder Volla lijkt dat volgens de federatie niet haalbaar.

‘Heel hard gewerkt’

De beslissing betekent ook dat Morgan Barbançon-Mestre, die pas uitkomt voor Frankrijk en al meteen Frans kampioen werd, niet naar Tryon gaat.

Barbançon-Mestre: ‘Ik heb het nieuws gisteren gehoord. Natuurlijk ben ik heel teleurgesteld dat ik niet naar de Wereldruiterspelen mag. Ik heb heel veel moeite gedaan en erg hard gewerkt. In Rotterdam en Compiègne reed ik erg mooie resultaten én ik werd bovendien Frans kampioen. Het is heel jammer dat de beslissing van een persoon, die zijn paard heeft verkocht, dergelijke gevolgen heeft voor de rest van het team. De federatie wil ook geen individuele ruiters sturen.’

‘Was bijzonder geweest met Sir Donnerhall’

‘Ik ben natuurlijk nog jong en kan nog vele jaren voor Frankrijk rijden. Maar het zou heel speciaal geweest zijn om met mijn eigen Grand Prix-paard, Sir Donnerhall, naar de Wereldruiterspelen te kunnen gaan. Ik heb hem zelf opgeleid, hij is mijn nieuwe kampioenschapspaard na Painted Black. Hij is nu twaalf jaar, ik denk niet dat hij het volgende WK nog zal lopen. Maar je weet het natuurlijk nooit. Ik wist wel dat ik in Tryon geen medaille zou kunnen behalen, maar ik had denk ik wel de Special kunnen rijden. Kampioenschappen zijn altijd heel bijzonder. Je moet altijd een droom hebben, iets om naartoe te werken, en dat valt nu een beetje weg.’

Bron: GOMES Media / Hoefslag/ Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl

Foto: DigiShots

 

 

 

 

 

Reacties