Morgan Barbançon verhuist naar Zwitserland: ‘Ik heb genoten in Nederland’

Morgan Barbançon verhuist naar Zwitserland: ‘Ik heb genoten in Nederland’

0 2447
Morgan Barbançon
Morgan Barbancon Mestre - Bolero CDI Exloo 2018 © DigiShots

Na 8 jaar in Nederland gewoond te hebben, heeft de voor Frankrijk rijdende Grand Prix amazone Morgan Barbançon besloten om terug te gaan naar haar geboorteland Zwitserland.

Tijdens haar jeugdperiode woonde Barbançon in Duitsland. 8 jaar geleden verhuisde ze naar Nederland om samen te kunnen werken met Anky van Grunsven. Hier kreeg zij ook Painted-Black (v. Gribaldi) ter beschikking. Nadat de samenwerkingsband met van Grunsven ophield, trainde ze met Andreas Helgstrand, Ton de Ridder en Alex van Silfhout.

‘Ik wil de dressuursport verder ontwikkelen’

Barbançon heeft nu besloten met haar paarden te verhuizen naar Genève, waar haar familie een kleine stal runt. ‘Ik heb genoten van mijn avontuur in Nederland,’ vertelt Barbançon aan Eurodressage. ‘Ik heb van elk moment genoten, maar ik heb het gevoel dat het tijd is voor mij om terug te gaan en iets nieuws uit te gaan proberen. Het gaat fijn zijn om weer bij mijn familie zijn, en ik wil graag de dressuursport in het Franstalige deel van Zwitserland verder ontwikkelen.’

‘Nederland is te ver om regelmatig te gaan trainen’

Door deze beslissing zal Barbançon niet meer bij van Silfhout kunnen trainen. ‘Nederland is te ver reizen om daar nog regelmatig te kunnen gaan trainen. Ik train nu met Dorothee Schneider, zij woont in de buurt van mijn familie en we hebben een geweldige klik. Ze heeft me in deze korte tijd al vele stappen vooruit geholpen, ‘ eindigt Barbançon.

Paarden

Op dit moment brengt Barbançon Sir Donnerhall II (v. Sandro Hit) en Bolero (v. Johnson) uit op Grand Prix niveau, en in de toekomst zal opkomend talent Bahia (v. Painted Black) hieraan toegevoegd worden. Daarnaast heeft Barbançon de 7-jarige Lilo en de 6-jarige Habana Libre (v. Zizi Top) in haar bezit, welke Diederik van Silfhout op het WK jonge dressuurpaarden 2018 in Ermelo reed.

 

Bron: Eurodressage

Foto: Digishots

Reacties