Beslag op Girasol van Morgan Barbançon *Update*

Beslag op Girasol van Morgan Barbançon *Update*

0 5268

Zware tijden voor Spaanse amazone Morgan Barbançon-Mestre. Op haar Grand Prix-paard Girasol (Gribaldi) is -met toestemming van de voorzieningenrechter- door Mr Stephan Wensing conservatoir beslag gelegd. Zijn client, Duitse dierenarts Dr Victor Baltus eist dat Barbancon 45.000,- euro aan onbetaalde rekeningen betaalt. 

Conservatoir beslag

Vorige week gaf de voorzieningenrechter toestemming conservatoir beslag te leggen op Girasol. Dit beslag is op verzoek van de schuldeiser dr. Victor Baltus van kliniek Domäne Karthaus in Dülmen (NRW) bewerkstelligd.

Girasol is niet in bewaring genomen en staat momenteel nog steeds op Barbançons thuisbasis ‘De Korenbloem’ in Weert. Wel wordt het rijden van wedstrijden, met name over de landsgrenzen heen, door het beslag bemoeilijkt.

‘Ze kan gewoon met Girasol starten, als ze het paard direct na de wedstrijd maar weer terug naar stal brengt’, vertelt Baltus’ advocaat Stephan Wensing.

Het weekend om te betalen

Bekendmaking van de beslaglegging is over het weekend heen getild om Barbançons alsnog te gelegenheid te geven de facturen te betalen, meldt Mr. Wensing.

Desalniettemin bleven betalingen uit. Baltus behandelde diverse paarden van Barbançon, waaronder Girasol en Painted Black.

Update: ‘Geen sprake van beslaglegging’

Volgens Morgan Barbançon is Girasol helemaal niet in beslag genomen. ‘Er is niets van het verhaal waar en daarom erg schadelijk’, reageert ze. ‘Deze problemen zijn al lang geleden opgelost.’ Barbançon heeft om deze reden ook geen advocaat in de arm genomen.

Albertine Nannings voor Hoefslag, overname zonder schriftelijke toestemming van de auteur niet toegestaan

Reacties