Mooie zeges bij Hippiade mennen

Mooie zeges bij Hippiade mennen

0 45

De Hippiade mennen 2012 werd afgelsoten met de uitreiking van de Hatro Cup aan mendistrict West dat het best presteerde op deze goed verlopen, sportieve mendag in Ermelo. Twintig kampioenen stonden opgesteld voor de tribune. Kampioenen in de dressuur enkel- en tweespan paarden en pony’s en de kampioenen van de vaardigheid.

Het kampioenschap bij de enkelspannen klasse L vaardigheid bleef tot op het laatste moment spannend en kende een mooie en zeer blije winnaar in Anjelies van Vliet met haar 18-jarige Seedorf.

In de klasse M pony’s was er een spannen barrage nodig op het hoofdterrein, die gewonnen werd door Cas Hendriks met Mister M. In het Z/ZZ ging de overwinning in een alles of niets barrage naar Eva Eigenhuijsen met de door haar zelf gefokte en eerst ook onder het zadel gereden Winchester. Bij de paarden was er geen barrage nodig in de klasse Z. Daar was Frans van Overvelt met Valentino al na de eerste omloop de beste van het veld.

In de klasse ZZ ging de titel naar Carola Timmer met Kanway. Zij liet in de eerste ronde Jan Beijeman achter zich. Met Samor nam Beijeman later revanche door de titel in de klasse ZZ dressuur enkelspan te winnen. Tevens is Jan lid van het winnende mendistrict West.

Ook voor West rijdt kampioene klasse L Clarissa van Kekem met Bikkel De titel in de dressuur bij de tweespannen paarden was voor het mooie span Friezen van Paul Sueters die zijn span in de klassse ZZ uitbracht.

Yvonne de Ruyter won met haar ervaren Cupido de klasse ZZ bij de pony’s enkelspan. De tweespan pony’s ging naar het Shetlandspan van Simone Bruys.

 

Hoefslag/KNHS

Reacties