Mooie subtop-debuten voor Nicky Snijder met Game Boy STH en Van Krack

Mooie subtop-debuten voor Nicky Snijder met Game Boy STH en Van Krack

0 636
Nicky Snijder - Game Boy STH KWPN Kampioenschappen 2016 © DigiShots

Bij de Hedde Jan Cazemier Manege in Tolbert vond vandaag een van de selectiewedstrijden ZZ-Zwaar en Lichte Tour voor het NK plaats. Nicky Snijder met Game Boy STH (v. Andretti) en Joyce Heuitink met Gaudi Vita gingen er met de winst vandoor.

Voor Snijder was het meteen raak in de allereerste subtop wedstrijd met de zevenjarige Game Boy, die vorige week ook meedeed aan de observatiewedstrijd voor het WK Jonge Dressuurpaarden en door is naar de volgende ronde.

Zó werkwillig!

‘Ik dacht: “Hij is er wel aan toe!” en daarom heb ik me maar meteen opgegeven voor de selectiewedstrijden. Game Boy is zo’n ruig paard! Hij krijgt een 10+ voor zijn instelling en werkbaarheid! Jong als hij is, speelt hij al met de oefeningen.’ Naast zijn ijver en looplust roemt Nicky vooral de geweldige draf van de zevenjarige ruin, die als driejarige overigens nog de tweede bezichting haalde bij het KWPN.

De foutjes die in zijn eerste proef ontstonden, wijt Nicky aan zijn eigen gretigheid. ‘Ik wilde het te graag goed doen. Daardoor werd het wat rommelig. In de tweede proef was ik rustiger en kwam Game Boy beter uit de verf.’ De STH achter de naam van zijn paard staat voor Stal Stouwehof, de eigenaar van Game Boy, voor wie Nicky zowel jonge als de meer ervaren paarden zoals Game Boy en Van Krack uit.

Tevreden over Van Krack

Deze Van Krack werd eerder door Yessin Rahmouni gereden op Lichte Tour-niveau. ‘Ik kende Van Krack al wel, want ik reed hem als Yessin geen tijd had. Nu hij het te druk kreeg, heb ik Van Krack in sinds een maand in training. Ik moet hem nog leren kennen op wedstrijden; dit was voor het eerst dat we samen de ring in gingen. Met de ruim 67% ben ik zeker tevreden, maar er zit meer in als ik hem beter leer kennen.’

Met beide paarden rijdt Nicky de selectiewedstrijden. Game Boy zal hij nog wel een tijdje doorrijden in het ZZ-Zwaar, terwijl voor Van Krack toch wel een Zware Tour-toekomst in het verschiet ligt. Met Zalza & Jazz (v. Jazz) heeft de 25-jarige ruiter enige Grand Prix-ervaring, maar toch is het weer een uitdaging om opnieuw de hoogste klasse te bereiken.

Callista Leeuwerke werd twee keer tweede met Santo’s Fatal-Love (v. Lauries Crusador). Deze combinatie behaalde 65,79% en 64.29%. Redelijke uitgangspunten voor NK-plaatsing hebben ook Floor Vos met Fine-Tuned DFV (v. Armani, 65,36% en 61,5%), Cecile Smit met Edmond (63,43%, v. Westpoint) en Laura Zwart met Eros (62.43%. v. Rhodium). Annike Siesling nestelde zich met Domenica (v. Prestige VDL) nog tussen de ruiters die zich voor het NK proberen te plaatsen; zij werd vijfde met 62,64%.

Young Rider Zwiggelaar in de prijzen

Prijswinnaars in de tweede proef waren verder Zoë Zwiggelaar met Fidarsi Rossi (v. Sergio Rossi); zij werd derde en vijfde, als young rider, met 63,38% en 61,54%. De vierde positie was voor Joyce Vegter met de Armani-zoon Figo, die 62,07% toebedeeld kreeg voor haar proef die meeteld voor de selecties.

De Young Riders zetten nette scores neer in Tolbert. Marten Luiten reed de Ampère-dochter Fynona van Stal 104 naar de winst met 68,03%. Hij werd gevolgd door Bo Oudhof, die met Colt Sollenburg (v. Vivaldi) 67,35% neerzette.

Lichte Tour: twee keer winst voor Joyce Heuitink

Met de eveneens zevenjarige Gaudi Vita was Joyce Heuitink de beste in de Prix St.Georges. Met een score van 69,49% bleef ze Laura Zwart met Lumen Express (v. Vivaldi) voor. Met 67,65% bleef Zwart Annemieke Vincourt met de zelfgefokte Fimosa (v. Ampère) net voor. Ook Nicky Snijder behaalde dus nog een score van ruim 67% en werd daarmee vierde.

De Intermediaire I, die niet meetelde voor de punten in de weg naar het NK, leverde eveneens een eerste prijs op voor de bondscoach van de para dressuurruiters met de Apache-zoon, nu met 67,72%. Ze bleef hier Ellen Wynia met Chakakahn (v. Sir Donnerhall), die in de PSG nog geen potten kon breken, voor. Dit duo behaalde nu 67,13%.

Hoogste dagscore voor Elias 494

Marc-peter Spahn heeft meer dan eens gezegd dat zijn zwarte parel Elias 494 een Grand Prix-talent is. De goedgekeurde Friese hengst maakt de verwachtingen waar. Hij behaalde de hoogste dagscore vandaag met nét geen 70% in de Intermediaire II en lijkt dus op de goede weg naar de allerhoogste dressuurklasse. Saskia Knol zette ook een knappe prestatie neer met SCG’s Cynosa (v. Tuschinski) door de scherpe merrie naar 67,94% te rijden in de Grand Prix.

Uitslag subtop Tolbert 28 april 2018.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots (archiefbeeld)

Vergelijkbare artikelen

Reacties