Mooie kampioenen Mendistrict Noord

Mooie kampioenen Mendistrict Noord

Foto Vaardigheid (Foto Janneke Berghuis)

Afgelopen zaterdag was in Leek het districtskampioenschap Mendistrict Noord. Ondanks de extra maatregelen die genomen moesten worden ging Mensport Nienoord de uitdaging aan.

De deelname was enorm groot. Wat mooie sport en mooie kampioenen opleverde.

Enkelspannen pony’s

In de rubriek enkelspan pony klasse B kwam de grootste groep aan de start, met maar liefst 23 aanspanningen. De kampioenstitel was hier voor Gwen Brontsema met Bliksem Mc Queen. In de klasse L enkelspan won Alie Boekelo beide proeven en werd daarmee met Black Diamond’s Purdy kampioen. Ellen Wijdenes werd met Wrentnall Red kampioen in de klasse M. In de samengevoegd rubriek Z en ZZ-pony’s ging de kleinste pony van het stel, samen met menster Petra Hoeksema, er met de kampioenstitel vandoor.

Liesbeth van de Wal

Bij de enkelspannen paarden ging de kampioenstitel in de B naar Wim ter Hedde en Pablo. In het L was de titel voor Nynke Veldhuis en Hilarides Femmie Fan S. Koerina Dijkstra mocht in het M als eerste opstellen met Silke Bernou fan é les. Liesbeth van de Wal won met Haanstra met Rykman de gecombineerde klasse Z/ZZ. Bij de dubbelspannen werden alle klasse gecombineerd. Kampioen werd hier Ito Werkman met Marjet en Sofie N.

Acht kampioenen vaardigheid

In de vaardigheid werden nog eens acht kampioenen gehuldigd. Dit waren Yvanka Brink, Lisanne Timmers, Charity Melissa Frinsel, Veerle Boomgaard, Ramon Oosterveld, Jolanda Verhoeven, Simone Ebbekink en Lysanne de Jong.

Bekijk hier het overzicht van alle kampioenen en reservekampioenen.

Bron: De Hoefslag

Reacties