Mooi programma voor Nederlandse spring- en dressuurruiters

Mooi programma voor Nederlandse spring- en dressuurruiters

0 768
Smolders
Harrie Smolders en Don VHP, hier op het CHIO Aachen 2017 (foto: DigiShots) © DigiShots

Een groot aantal Nederlandse spring- en dressuurruiters komt dit weekend aan de start van internationale wedstrijden. Voor de dressuurruiters zijn er wedstrijden in het Duitse Darmstadt en het Franse Saumur; de springruiters reizen af naar het Belgische Lanaken of naar Rome in Italië voor de Global Champions Tour.

In Darmstadt komen in het CDI4* drie Nederlandse ruiters aan de start: Stephanie Beek – Peters met Bernardau, Joyce van Schaick met Well Done Sollenburg en Margo Timmermans met Catch Me.

Adelinde Cornelissen reist met drie paarden af naar Saumur. Voor de CDI3* zadelt ze zowel de bij het KWPN goedgekeurde hengst Aqiedo als de door haar ouders gefokte Jazz-ruin Zephyr. Ze krijgt in die rubriek onder meer concurrentie van landgenote Tosca Visser – Van der Meulen met Asther De Jeu.

In de CDI2* betreedt Cornelissen de ring met de eveneens goedgekeurde hengst Fleau de Baian, een volle broer van haar voormalige topper Parzival.

Springen

De springruiters doen dit weekend Rome aan voor de Global Champions Tour. In de CSI5* komen Leopold van Asten, Kevin Jochems, Gerco Schröder, Harrie Smolders, Eric van der Vleuten en Maikel van der Vleuten in de ring.  Smolders voert met 268 de ranglijst aan, gevolgd door de Duitse ruiter Christian Ahlmann (257 punten) en de Italiaan Alberto Zorzi (255 punten).

In Darmstadt en Moorsele staan tweesterren-wedstrijden op het programma, evenals rubrieken voor jonge springpaarden.

In Lanaken strijden de vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden om de wereldtitels in hun leeftijdsgroepen. Ook in het Sloveense Lipica valt er een wereldtitel te winnen, daar is het WK voor tweespanrijders.

In Waregem is de voorlaatste Nations Cup wedstrijd voor de eventingruiters. Voor Nederland verschijnen Janou Bleekman met Caliari Kiko, Laura Hoogeveen met Quibus, Bas Kamps met Do-it Heumstede`s en Patrick Verbakel met Coconut Girl aan de start.

Bron: Hoefslag/KNHS

Foto: DigiShots

Reacties