Mooi paardensportweekend voor de boeg

Mooi paardensportweekend voor de boeg

0 1032
Edward Gal - Glock's Zonik Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots

Het komende weekend is het Pinksteren en er staan een paar hele mooie wedstrijden op het programma. Zo is er onder meer de CDI4*in Roosendaal (Den Goubergh) waar Edward Gal met Glock’s Zonik en Jeannette Haazen met Dabanos D’04 aan de start verschijnen.

In de Grand Prix staan verder ook onder andere Danielle van Mierlo met zowel Azzurro als Dayano en Marieke van der Putten met Zingaro-Apple op de startlijst.

Glock’s Zonik

Eind april maakte Edward Gal met Glock’s Zonik zijn intrede in de Grand Prix op de subtop wedstrijd in Kootwijk. Het duo scoorde daarbij een zeer veelbelovende score van 76,05%. Kort na dat geweldige debuut werd duidelijk waar de focus van de hengst ligt: op de sport. Het Glock Horse Performance Center meldde namelijk op haar Facebook-pagina dat Zonik alleen nog middels diepvriessperma beschikbaar is.

Jeannette Haazen en Dabanos D’O4 verkeren momenteel in bloedvorm! Ze reden in Compiègne in mei tijdens de wedstrijd om de Nations Cup de kür van hun leven. Die was goed voor 74,7 procent en een individuele vierde plaats. Op de nieuwe FEI-ranking steeg Haazen met D’Abanos van plek 128 naar 75.

In Roosendaal zijn verder ook rubrieken voor Young Riders, Junioren en ruiters onder de 25 jaar.

Nations Cup

Op de terreinen van Andreas Helgstrand in Uggerhalne, Denemarken wordt de tweede wedstrijd om de Nations Cup verreden. Voor Nederland komen Katja Gevers (Thriller), Danielle Heijkoop (Badari), Lynne Maas (Zamora) en Margo Timmermans (Catch Me) aan de start.

Ook Diederik van Silfhout (Four Seasons) en Joyce Lenaerts (Euro) reizen af naar Denemarken, zij doen mee aan de CDI3*. Lynne Maas start in die rubriek haar twee andere paarden Electra en Uranium W.

Springruiters

De springruiters kunnen hun hart ophalen op het CSI in Wierden. Het concours kan zich verheugen op een aantal grote namen op de startlijsten, zoals Marc Houtzager (Flow, Mr. Europe, Sterrehof’s Bylou), Gerco Schröder (Glock’s Dobelensky, Glock’s Debalia) en Leon Thijssen (Evita, Fireball, No Fear Vd Tichelrij Z).

De Renswoude Horse Trials is een belangrijke wedstrijd voor de eventingcombinaties. Er wordt hier tot en met 3*-niveau gestreden door onder andere Janou Bleekman (Granntevka Prince), Renske Kroeze (Henri Z) en Tim Lips (Bayro en Vakarlos).

Waar de Nederlandse ruiters starten op internationale wedstrijden, lees je op knhs.nl

Foto: DigiShots

Reacties