Monique Peutz blij dat kadertrainingen weer live door mogen gaan

Monique Peutz blij dat kadertrainingen weer live door mogen gaan

Monique Peutz - Tineke Bartels European Championships Dressage 2016 © DigiShots

We kunnen de paardensport niet meer zo beleven als voor de coronacrisis. Zo zijn evenementen en wedstrijden afgelast of worden ze uitgesteld. Langzaam aan kan er gelukkig weer meer en worden er ‘meet en weet’ momenten georganiseerd en gaan trainingen weer door.

Kadertrainingen

Monique Peutz is de bondscoach van de junioren, young riders en de U25 bij de dressuur. Haar kadertrainingen op locatie lagen de laatste maanden stil, maar ze is dolblij dat ze nu weer van start zijn gegaan. “In de tussentijd is er thuis flink doorgetraind. Er is veel aandacht aan de basis besteed. Met combinaties die volgend jaar een niveau hoger moeten starten, zijn we alvast aan die oefeningen begonnen”, vertelt ze.

Voorbereiden

“Ik heb veel contact gehad met de ruiters via de whatsapp. Zo werden er ook stukjes film doorgestuurd van een training of een stukje uit een proef. Daar kon ik dan weer advies opgeven voor in de training. Gelukkig wordt alles nu een beetje makkelijker en gaan we ons voorbereiden op de wedstrijden die straks hopelijk weer van start gaan”, vertelt Peutz in onderstaand filmpje.

 

Bron: KNHS

Reacties